[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] ABS czujnik
MarcinLebkuchen - 03-11-2010, 19:15 Temat postu: [E54A 2.0 V6] ABS czujnik Witam wszystkich, mam oto takie pytanie jak wymontować czujnik ABS z tyłu przy kole ponieważ muszę zdemontować piastę z wahaczem.Wszystko już odkręciłem tylko nie wiem jak zabrać się z ten czujnik żeby go nie uszkodzić.Może ktoś już to robił i pomoże? Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam mitsumaniaków.
robertdg - 03-11-2010, 19:36
Raczej go nie zdemontujesz, poodczepiaj kabel az dojdziesz do wtyczki i zdemontuj cała zwrotnice z czujnikiem ABS, zarosła go rdza, niestety wiekszosc prób wyciagniecia czujnika, o jakich opisywali forumowicze, konczyla życie czujnika, trzeba wtedy zakupić nowa (używana) zwrotnice z czujnikiem.
MarcinLebkuchen - 03-11-2010, 20:03
Tak też myślałem że będzie problem przy kole. Widziałem na belce łączenie przewodów i tam trzeba będzie to rozłączyć. Dzięki za szybką informację, będę działał.
szpala85 - 04-11-2010, 22:32
MarcinLebkuchen, tak jak napisał kolega robertdg, .... wystarczy że spróbujesz tylko odkręcić śrubę mocującą czujnik ..... i sam czujnik (także zwrotnica ) masz do wywalenia ... wiem bo przerabiałem to u siebie
Hugo - 04-11-2010, 23:01
Można kupić nowy czujnik w ASO , ale napewno kilkaset złotych nie starczy.
|
|
|