To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Klopoty z odpaleniem Cari

Anonymous - 22-10-2006, 22:05
Temat postu: Klopoty z odpaleniem Cari
tak jak w temacie chce odpalic Carisme a nie moge
wlaczam zaplan nagrzewaja sie swiec wszytsko elegancki dajek kluczyk z zaplonu na start i cisza nic auto nie kreci i nie daje zadnych znakow zycia pomimo tego ze wszystkie kontrolki sie swieca a swiece sa nagrzane

Hubeeert - 22-10-2006, 22:21

Rozrusznik.
luk_szc - 22-10-2006, 22:29

Rozrusznik na krótko spiknąć . Chyba, ze walnięty elektromagnes ??
Anonymous - 22-10-2006, 22:33

to oswiecice mnie i powiedzcie jakie bede koszta tej imprezy ??
luk_szc - 22-10-2006, 23:43

Coś może kiela tego :
http://moto.allegro.pl/it...sma_1_9_td.html

szczeslaw - 23-10-2006, 09:48

zachar, jeżeli masz alarm, to czy nie odcina on przypadkiem rozrusznika? U mnie w Cari tak było i winowajcą takiego zachowania okazał się przekaźnik od alarmu.
Anonymous - 23-10-2006, 18:07

Witajcie,ja miałem identycznie.Wsiadasz na zimno przekręcasz i nic...nie pyka przy rozruszniku ba,nawet kontrolki nie przygasają.Jeśli jeszcze mi powiesz że jak przy
trzymsz kluczyk w poz. start tak z 10-15 sek.to zapala,wiem że nikt tego nie napra
wi,naprawiło się samo a podejrzenia padły na imobilaiser.To było rok temu a teraz
jest już git.

Anonymous - 23-10-2006, 18:34

ok ja juz wiem co jest nie tak szczutki do wymiany w rozruszniku :)
szczeslaw - 23-10-2006, 22:13

quota1 napisał/a:
podejrzenia padły na imobilaiser

Błąd - przy problemie z immo nie zapalą się nawet kontrolki. Tak przynajmniej twierdził mechanik w ASO, który zdiagnozował moją usterkę (o dziwo elektryk, tak jak ja, podejrzewał immo a okazało się, że rację miał mechanik - problem tkwił w alarmie).

Anonymous - 23-10-2006, 22:52

Tez to mialem :shock: Odpalilem z pychu a potem juz normalnie odpalala i odpala do dzisiaj. Do tej pory nie wiem co jest grane :roll:
Anonymous - 24-10-2006, 09:02

szczeslaw napisał/a:
problem tkwił w alarmie

Ale ja nie mam alarmu...Mistrzu. 8)

szczeslaw - 24-10-2006, 11:50

quota1 napisał/a:
szczeslaw napisał/a:
problem tkwił w alarmie

Ale ja nie mam alarmu...Mistrzu. 8)

Ale mi chodzi o to, że jak zapalają się kontrolki to znaczy, że winny nie jest immobiliser... Mistrzu 8)
Alarm był winny akurat u mnie, ale u ciebie może to być np. rozrusznik, stacyjka - cholera wie. Trzeba szukać.

Anonymous - 24-10-2006, 17:29

szczeslaw napisał/a:
np. rozrusznik, stacyjka - cholera wie

Ja nie, więc nie twierdze że ktos jak ma diesla to na bank ma ten sam system zabezpieczeń immo co benzynka.My nie mamy odcięcia zapłonu..Mistrzu Elektroniku
:wink:

Hubeeert - 24-10-2006, 18:54

Jak się zaraz wku.... zirytuję to skończe to "mistrzowanie".

Jak działa immo w dieslu? czy przypadkiem nie odcina pompy paliwa? (Bo zapłonu na 100% nie)

Anonymous - 24-10-2006, 19:57

Hubeeert napisał/a:
Jak działa immo w dieslu? czy przypadkiem nie odcina pompy paliwa? (Bo zapłonu na 100% nie)

Odcina napięcie na rozrusznik,nie podnosi przepustnicy(klapy) w kolektorze dolotowym(działa na podciśnienie z aku.vacum),p.podobnie odcina dopływ paliwa.

Co do pierwszej cz. postu,to krzyczenie:-Błąd! Powinno być poparte przemyśleniami (głębokimi?).Jeżeli jest inaczej to nie zabieram głosu.