Carisma - Techniczne - Lampy przednie 1998 rok
Anonymous - 23-10-2006, 14:28 Temat postu: Lampy przednie 1998 rok Witam panowie eksperci.
Mam pytanie. na pewno nie pasują lampy przednie z nowego modelu do modelu z lat do 1999roku. Czy jest możliwe, aby je zamocować? co trzeba zrobić i jakie zabiegi wykonać? Mam głównie na myśli nawet typ żarówek (z H4 na H7) Czy to opłacalne?
Chooper - 23-10-2006, 14:38
skontaktuj się z uzytkownikiem Gelo_Jedi i poczytaj historię jego Carismy z tego forum.
Dowiesz sie, że taka przekładka lamp, to sporo rzeźby, i kosztów, bo zwykłe plug&play sie nie uda.
stanik - 23-10-2006, 14:40
dokładnie, w skrócie, żeby oszczędzić Ci poszukiwań dodam, że wiąże się to z ingerencją w blacharke samochodu. Także trzeba już się bardzo napalić na to żeby się chciało w to bawić.
Pozdrawiam
Anonymous - 23-10-2006, 16:18
oto co trzeba zrobić w tym temacie:
1. okulary, w które się wkłada lampy, we wzmocnieniu czołowym trzeba trochę powycinać w kilku miejscach
2. trzeba przerobić wszystkie mocowania lamp oraz kierunkowskaz przenieść na inną ściankę, tak, żeby siedział nie z boku tylko z tyłu, bo inaczej lampy nie da się założyć
3. trzeba trochę pospawać błotniki
4. łuk maski nie do końca się zgrywa z łukami lamp, nieduża różnica jest, najlepiej byłoby trochę podklepać brzegi maski
5. grill całkowicie nie pasuje
6. zderzak też o ogóle nie pasuje po takim zabiegu
Nie wiem jak wygląda sprawa z przekładką błotników, maski i zderzaka od nowego modelu, ale chyba dałoby radę bo jakiś czas temu widziałem Carismę 95-99 z całym przodem od nowego modelu.
Anonymous - 23-10-2006, 17:41
sprawa pewnie wyglada podobnie jak w audi (kiedys w A3 zmienilem przod na poliftingowy) i w A6, wiec aby przerobic przod na 2000 napewno trzeba wymienic wzmocnienie, maske, lampy, zderzak, blotniki oraz "temu pochodne" czyli belka zderzaka itd.
gelo przerabial "stare" graty ale jesli zastosujemy to co wyzej, operacja powinna przejsc bezproblemowo.
|
|
|