|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lampy przednie 1998 rok |
Autor |
Wiadomość |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2006, 14:28 Lampy przednie 1998 rok
|
|
|
Witam panowie eksperci.
Mam pytanie. na pewno nie pasują lampy przednie z nowego modelu do modelu z lat do 1999roku. Czy jest możliwe, aby je zamocować? co trzeba zrobić i jakie zabiegi wykonać? Mam głównie na myśli nawet typ żarówek (z H4 na H7) Czy to opłacalne? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 23-10-2006, 14:38
|
|
|
skontaktuj się z uzytkownikiem Gelo_Jedi i poczytaj historię jego Carismy z tego forum.
Dowiesz sie, że taka przekładka lamp, to sporo rzeźby, i kosztów, bo zwykłe plug&play sie nie uda. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 23-10-2006, 14:40
|
|
|
dokładnie, w skrócie, żeby oszczędzić Ci poszukiwań dodam, że wiąże się to z ingerencją w blacharke samochodu. Także trzeba już się bardzo napalić na to żeby się chciało w to bawić.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2006, 16:18
|
|
|
oto co trzeba zrobić w tym temacie:
1. okulary, w które się wkłada lampy, we wzmocnieniu czołowym trzeba trochę powycinać w kilku miejscach
2. trzeba przerobić wszystkie mocowania lamp oraz kierunkowskaz przenieść na inną ściankę, tak, żeby siedział nie z boku tylko z tyłu, bo inaczej lampy nie da się założyć
3. trzeba trochę pospawać błotniki
4. łuk maski nie do końca się zgrywa z łukami lamp, nieduża różnica jest, najlepiej byłoby trochę podklepać brzegi maski
5. grill całkowicie nie pasuje
6. zderzak też o ogóle nie pasuje po takim zabiegu
Nie wiem jak wygląda sprawa z przekładką błotników, maski i zderzaka od nowego modelu, ale chyba dałoby radę bo jakiś czas temu widziałem Carismę 95-99 z całym przodem od nowego modelu. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2006, 17:41
|
|
|
sprawa pewnie wyglada podobnie jak w audi (kiedys w A3 zmienilem przod na poliftingowy) i w A6, wiec aby przerobic przod na 2000 napewno trzeba wymienic wzmocnienie, maske, lampy, zderzak, blotniki oraz "temu pochodne" czyli belka zderzaka itd.
gelo przerabial "stare" graty ale jesli zastosujemy to co wyzej, operacja powinna przejsc bezproblemowo. |
|
|
|
 |
|
|