To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB1 1.3] Oryginalny centralny zamek na kluczyk (Nie działa!

LanciGD - 11-12-2010, 19:08
Temat postu: [CB1 1.3] Oryginalny centralny zamek na kluczyk (Nie działa!
Witam! tak więc mam problem z moim lencerkiem, nie wiadomo kiedy centralny zamek przestał pracować . Po przekręceniu kluczyka w zamku - zero reakcji na otwieranie lub zamykanie wszystkich drzwi , central działa (Otwiera drzwi) tylko jak wyjmę bezpiecznik lub przekaźnik od niego i z powrotem włożę . Wszystkie bezpieczniki ok , okablowanie na pierwszy rzut oka jest ok , proszę tylko o naprowadzenie mnie o co może chodzić bo siedziałem dzisiaj przy tym z kilka godzin i naprawdę nie wiem o co chodzi. Jeżeli to ma jeszcze znaczenie to gdy zamknę ręcznie drzwi , wyjmę przekaźnik lub bezpiecznik i go włożę to nic się nie dzieje , i jak ręcznie podniosę ten rygielek od zamykania to wtedy wszystkie drzwi się otworzą i potem znowu zero reakcji na zamykanie lub otwieranie / Mam nadzieje że w miarę opisałem mój problem , szukałem na forum ale nie było takiego problemu jak ja mam / Z góry dziękuję za pomoc :) Fajnie by było jakby ktoś znalazł się z okolic Gdańska
Koclus - 11-12-2010, 22:41

Tylko od strony kierowcy nie działa centralny ? Jeśli tak to miałem podobny problem, wstaw bezpiecznik 15A, zamiast 10A, ja tak jeżdżę od 2 miesięcy i nie miałem problemów już. Jeśli nie to problem może tkwić w samym centralnym, może dostaje jakiegoś przepięcia.
LanciGD - 12-12-2010, 07:07

Witam, temat jest już nie aktualny . Siedziałem przez pół nocy i myślałem co to może być i w końcu rozebrałem drzwi sprawdziłem dokładnie wszystko i wyszło na to że problemem była zawilgocona kostka , jeżeli ktoś będzie miał podobny problem to ta kostka znajduje się w słupku po lewej stronie od kierowcy tak jak wychodzą przewody od drzwi(Przez brak nadkola naleciało mi tak sporo błota i wody / Pozdrawiam!

Ktoś kto montował głośniki nie docisnął tych dwóch uszczelek od strony drzwi i słupka i naleciało tam naprawdę , sporo błota :)

Koclus - 12-12-2010, 10:21

Czyli jednak przepięcie ;) musisz sobie uszczelke podreperować bo ni z gruchy ni z pietruchy nie mogło tam być aż tylko wody i błota ;)