|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB1 1.3] Oryginalny centralny zamek na kluczyk (Nie działa! |
Autor |
Wiadomość |
LanciGD
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer GLI 1.3 12v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-12-2010, 19:08 [CB1 1.3] Oryginalny centralny zamek na kluczyk (Nie działa!
|
|
|
Witam! tak więc mam problem z moim lencerkiem, nie wiadomo kiedy centralny zamek przestał pracować . Po przekręceniu kluczyka w zamku - zero reakcji na otwieranie lub zamykanie wszystkich drzwi , central działa (Otwiera drzwi) tylko jak wyjmę bezpiecznik lub przekaźnik od niego i z powrotem włożę . Wszystkie bezpieczniki ok , okablowanie na pierwszy rzut oka jest ok , proszę tylko o naprowadzenie mnie o co może chodzić bo siedziałem dzisiaj przy tym z kilka godzin i naprawdę nie wiem o co chodzi. Jeżeli to ma jeszcze znaczenie to gdy zamknę ręcznie drzwi , wyjmę przekaźnik lub bezpiecznik i go włożę to nic się nie dzieje , i jak ręcznie podniosę ten rygielek od zamykania to wtedy wszystkie drzwi się otworzą i potem znowu zero reakcji na zamykanie lub otwieranie / Mam nadzieje że w miarę opisałem mój problem , szukałem na forum ale nie było takiego problemu jak ja mam / Z góry dziękuję za pomoc Fajnie by było jakby ktoś znalazł się z okolic Gdańska |
|
|
|
 |
Koclus
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 16v
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2010 Posty: 37 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 11-12-2010, 22:41
|
|
|
Tylko od strony kierowcy nie działa centralny ? Jeśli tak to miałem podobny problem, wstaw bezpiecznik 15A, zamiast 10A, ja tak jeżdżę od 2 miesięcy i nie miałem problemów już. Jeśli nie to problem może tkwić w samym centralnym, może dostaje jakiegoś przepięcia. |
|
|
|
 |
LanciGD
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer GLI 1.3 12v
|
Wysłany: 12-12-2010, 07:07
|
|
|
Witam, temat jest już nie aktualny . Siedziałem przez pół nocy i myślałem co to może być i w końcu rozebrałem drzwi sprawdziłem dokładnie wszystko i wyszło na to że problemem była zawilgocona kostka , jeżeli ktoś będzie miał podobny problem to ta kostka znajduje się w słupku po lewej stronie od kierowcy tak jak wychodzą przewody od drzwi(Przez brak nadkola naleciało mi tak sporo błota i wody / Pozdrawiam!
Ktoś kto montował głośniki nie docisnął tych dwóch uszczelek od strony drzwi i słupka i naleciało tam naprawdę , sporo błota |
Ostatnio zmieniony przez LanciGD 12-12-2010, 12:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Koclus
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 16v
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2010 Posty: 37 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 12-12-2010, 10:21
|
|
|
Czyli jednak przepięcie musisz sobie uszczelke podreperować bo ni z gruchy ni z pietruchy nie mogło tam być aż tylko wody i błota |
|
|
|
 |
|
|