To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Problem ze znalezieniem wstecznego biegu

JoeLJoeL - 16-12-2010, 17:33
Temat postu: Problem ze znalezieniem wstecznego biegu
Witam. Mam taki problem. Wymieniona została w mojej Carinie skrzynia biegów. Na początku biegi ladnie wchodzily i 1 bieg i wsteczny. Teraz gdy troche pojezdzilem to 1 bieg ciezko znalezc a wstecznego jeszcze trudniej,.,. trzeba troche drążkiem pomachac zeby go znalezc,.., co to moze byc ?? snieg sie ubil pod drazkiem ??
wolf85 - 16-12-2010, 19:57
Temat postu: Re: Problem ze znalezieniem wstecznego biegu
JoeLJoeL napisał/a:
Witam. Mam taki problem. Wymieniona została w mojej Carinie skrzynia biegów. Na początku biegi ladnie wchodzily i 1 bieg i wsteczny. Teraz gdy troche pojezdzilem to 1 bieg ciezko znalezc a wstecznego jeszcze trudniej,.,. trzeba troche drążkiem pomachac zeby go znalezc,.., co to moze byc ?? snieg sie ubil pod drazkiem ??

Na moje oko - tulejki wybieraka padły. Możesz spróbować zdjąć mieszek z drążka zmiany biegów - pod spodem będą tulejki i inne cuda. Zalej co się da "rzadkim" olejem (maszynowy jakiś albo baaardzo ewentualnie WD40) - jeśli się poprawi - tulejki do wymiany. jeśli nie - trzeba szukać od strony skrzyni...

Pozdrawiam

JoeLJoeL - 16-12-2010, 22:04
Temat postu: Re: Problem ze znalezieniem wstecznego biegu
ok. jutro zobacze tak jak mowisz
ciemnosc007 - 16-12-2010, 22:09

moim zdanie to tlejki które sa na drążku pomiędzy dźwignia zmiany biegów a skrzynia, tez to miałem i nigdzie nieszło tego kupić to sobie dotyczyłem w moim małym warsztaciku na tokareczce i jest giciorek :) jak chcesz takowe tulejki to prosze o info to dorobie i dotarcze, pozdrawiam
mitring - 16-12-2010, 22:36

Dokładnie tulejki miałem to samo jak pewnie większość ;) u mnie pomogła regulacja i śmiga cały czas. Wiem, że to nie ten działa ale jak coś to mam takie 2 komplety na zbyciu jak coś to PW jak byś był zainteresowany.
pawelsonx - 16-12-2010, 22:38

tulejki do kupienia sa na allegro a temat o tulejkach tu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=30305
Cornholio - 22-12-2010, 09:52

Mam takie pytanie, bo za niedługo też będę musiał z tym zrobić... Na allegro widziałem takie robione tulejki stalowe KLIK
Można coś takiego wstawić?