To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Simering na tylny most

Majka - 20-12-2010, 11:03
Temat postu: Simering na tylny most
Chłopaki ratujcie, potrzebny jest mi symbol lub wymiar simeringu na tylny most do mojej kruszyny (2,8 TD). Na przeglądzie wyszło, że jest to jedyna rzecz do której pan diagnosta ma jakieś zastrzeżenia. Cieknie na wyjściu z mostu na wał. Nie jest to wyciek zagrażający życiu ale w moim misiu ma chodzić wszystko na tip-top.
Jest jeszcze jedna rzecz która mi doskwiera, a mianowicie nie wszystkie nitki w ogrzewaniu tylnej szyby mi działają. Czy istnieje możliwość naprawienia ich jakoś? Czy raczej czeka mnie wymiana całej szyby.
Z góry dziękuję za pomoc

jawaldek - 20-12-2010, 11:51

Niestety nie znam wymiaru ani symbolu ale może pomocna będzie Ci w poszukiwaniu simeringu ta strona
http://sklep.pezal.com.pl...=1&cur_page=142
Majka napisał/a:
pan diagnosta ma jakieś zastrzeżenia
widocznie chce Cię jeszcze zobaczyć :wink:
AndrzejM22 - 20-12-2010, 21:46

Simmering ma nr MB160949 a wymiary jak się nie mylę to 45-72-12

A co do tylniej szyby to są specjalne kleje ale on są tylko dla osób cierpliwych i dokładnych 8) . Wypełnia się ubytek ścieżki i powinno grzać . Tak przynajmniej jest w teorii zresztą na specyfiku napisane jest jak go dokładnie używać .

rico.1 - 20-12-2010, 22:02

A co do grzania szyby to są takie kleje elektroprzewodzące np. Technicqll itp.
np.:
http://allegro.pl/klej-el...1360931441.html
w tym drobny pędzelek i ... żmudna praca :mrgreen:
podpowiem: dobrze odtłuscić szybę i przyda się tu papierowa taśma malarska -> będzie szybciej i skuteczniej :biggrin:

Majka - 21-12-2010, 10:04

Dzięki chłopaki, na was można zawsze liczyć. Na szczęście jestem dokładna i cierpliwa. Chyba najlepiej świadczy o tym fakt, że przy własnoręcznym konserwowaniu podwozia w misiu odkurzałam ramę w środku przez 4 dni. Jak mi się uda znaleźć wolny garaż i naprawię wszystko to dam wam znać. Buziaki