Simering na tylny most |
Autor |
Wiadomość |
Majka
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8turbo intercooler
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-12-2010, 11:03 Simering na tylny most
|
|
|
Chłopaki ratujcie, potrzebny jest mi symbol lub wymiar simeringu na tylny most do mojej kruszyny (2,8 TD). Na przeglądzie wyszło, że jest to jedyna rzecz do której pan diagnosta ma jakieś zastrzeżenia. Cieknie na wyjściu z mostu na wał. Nie jest to wyciek zagrażający życiu ale w moim misiu ma chodzić wszystko na tip-top.
Jest jeszcze jedna rzecz która mi doskwiera, a mianowicie nie wszystkie nitki w ogrzewaniu tylnej szyby mi działają. Czy istnieje możliwość naprawienia ich jakoś? Czy raczej czeka mnie wymiana całej szyby.
Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
|
|
|
 |
AndrzejM22
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5 TD Krótkie
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 124 Skąd: Ełk -u okolice. :)
|
Wysłany: 20-12-2010, 21:46
|
|
|
Simmering ma nr MB160949 a wymiary jak się nie mylę to 45-72-12
A co do tylniej szyby to są specjalne kleje ale on są tylko dla osób cierpliwych i dokładnych . Wypełnia się ubytek ścieżki i powinno grzać . Tak przynajmniej jest w teorii zresztą na specyfiku napisane jest jak go dokładnie używać . |
_________________ Pajero 2,5 TD 33" Baja Claw TTC mosty 5.285 +jakiś lift + jakaś winda.
Pajero 3.5 V6 cywilne |
|
|
|
 |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 20-12-2010, 22:02
|
|
|
A co do grzania szyby to są takie kleje elektroprzewodzące np. Technicqll itp.
np.:
http://allegro.pl/klej-el...1360931441.html
w tym drobny pędzelek i ... żmudna praca
podpowiem: dobrze odtłuscić szybę i przyda się tu papierowa taśma malarska -> będzie szybciej i skuteczniej |
|
|
|
 |
Majka
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8turbo intercooler
|
Wysłany: 21-12-2010, 10:04
|
|
|
Dzięki chłopaki, na was można zawsze liczyć. Na szczęście jestem dokładna i cierpliwa. Chyba najlepiej świadczy o tym fakt, że przy własnoręcznym konserwowaniu podwozia w misiu odkurzałam ramę w środku przez 4 dni. Jak mi się uda znaleźć wolny garaż i naprawię wszystko to dam wam znać. Buziaki |
|
|
|
 |
|