Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.0, Sedan, 2000r, Lubań, prośba o opinię
Pieraś - 24-12-2010, 10:04 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.0, Sedan, 2000r, Lubań, prośba o opinię Hej.
Mam okazję kupić Galanta 2.0 w sedanie, bordowy z 2000r od handlarza z Lubania. Odezwałem się odnośnie jednego Gala i już sprzedany ale za to jest ten za 12500zł już po opłatach z faktura vat i zimowkami. Wyposazenie standard, auto klima, 4 el. szyby i lusterka, wysuwana antena.
Miniaturki:

TUTAJ duze fotki - kliknij na lupe ze znakiem + by miec rozmiar 1:1.
Co sądzicie o tym aucie? Pomijam, że nie oryg. alu i kolor nie do końca jaki bym chciał
Czy ktoś z forum kupował Gala od tego człowieka?
p.s. nie mogę wkleić kodu aukcji, gdyż takiej nie ma. Mam bezpośredni kontakt ze sprzedawcą
Boniu - 24-12-2010, 11:02
Przedewszystkim poproś o zdjecie komory. Wydaje sie ze szczeliny sa rowne, brak rudej na nadkolach. Tyle co moglem zauwazyc.
@ edit, a co do Galantow z Lubania, z tego co pamietam bylo sporo tematow w tym dziale, wiec sobie poprzegladaj
Pieraś - 24-12-2010, 12:58
No przejrzałem parę tematów, co do komory to stwierdziłem, że nie będę człowieka męczył pytaniami, bo zauważyłem, że ogół handlarzy krzywo na to patrzy ... po prostu pojadę (130km) i dokładnie obejrzę. Myślę, że wygląda przyzwoicie i stosunek rocznik/cena jest ok ... pomijam, że aż się prosi o fabryczne alu i inny kolor ale to już się czepiam. Dla mnie te 12,5k to majątek Już długo rozglądam się za autami i chyba pora zacząć jednak wydawać "drobne" kwoty na pojechaniu tu i ówdzie. Aha, człowiek pisał, że silnik nie myty, a to się ceni. Jeden widziałem myty, a z dołu był cały w oleju i sobie odpuściłem.
Boniu - 24-12-2010, 13:03
Wg mnie, tym bardziej jak 12,5k to majatek, powinienes poprosic o zdjecie komory, czlowiek sie dowie ze nie jestes jakims pierwszym lepszym kupcem, to moze bedzie wciskal mnij kitu, a pozatym jesli cos w komorze jest bardzo zlego to po co jechac 130km skoro mozna nie wychodzic z domu ?
Pieraś - 24-12-2010, 14:08
Niby tak....
Właśnie napisałem zapytanie.
EDIT:
Ale mam ważne pytanie .... czy taki lakier był oby w metaliku?? Bo jeśli nie to kicha bo później problem z blaknięciem. :/
EDIT:
Tu jest fotka komory silnika SILNIK
Boniu - 25-12-2010, 19:01
Niewiem, ale wydaje mi sie ze jakos dziwnie jest zamontowany grill dokladniej prawa jego strona. Niech sie wypowiedza abrdziej doswiadczeni ludzie dla pewnosci. Rudej na kielichach raczej nie ma, ale zdjecie kiepskiej jakosci i jszcze kolor bordowy wcale nie pomaga w jej dojrzeniu
Pieraś - 25-12-2010, 21:01
jak klikniesz na lupe ponizej obrazka to bedziesz mial oryginalny rozmiar - fotki maja > 1MB
sampler - 25-12-2010, 23:35
przod wyglada na nie ruszany. Ale dla pewnosci jak pojedziesz ogladac sprawdz czy reflektory sa orginalne - STANLEY oraz czy te malutkie otwory obok dolnych srub skrecajacych blotniki gdzie widac spasowanie belki z blotnikiem sa idealnie zgrane
Pieraś - 26-12-2010, 00:01
o tych lampach kiedys tu czytalem ale nie wiem czy bym spamietal tym razem bede musial sobie zrobic liste rzeczy do sprawdzenia, bo na miejscu zawsze zapominam.
te otwory zgrane to masz na mysli czy sa jakby na tej samej wysokosci wzgledem samego pasa przedniego?
fj_mike - 26-12-2010, 11:54
Pieraś, dostosuj
Wzór postu w dziale Chcę kupić Galanta
sampler - 26-12-2010, 13:15
Otworek jest na przelot przez dwie blachy. Fabrycznie skladany Galant ma idealnie zgrane dwie blachy. Jest to wzor do montazu. Jezeli Gal mial jakas przygode to juz raczej nie da sie zgrac obu blach zeby tworzyly idealny otworek
Po kazdej stronkie masz po dwa otworki. Jeden obok mocowania lampy a drugi powyzej gumy amortyzujacej maske
Pieraś - 26-12-2010, 13:35
A jak wyglada kwestia rejestracji w odniesieniu do 30 dni po kupnie.
Jesli czlowiek wystawi mi fakture na auto to rozumiem, ze on ma na siebie podpisana umowe z wlascicielem z zagranicy i ja po zakupie od Niego mam 30 dni od daty na fakturze, czy jak? Czy tak naprawde handlarz jak kupi auto to ma owe 30 dni .... zakladajac, ze na umowie z niemcem figuruje w ogole data sprzedazy.
Ktos kupowal od handlarza i moglby powiedziec jak to wyglada?
Zerkalem na forum ale tego typu zagadnienia nie znalazlem odnosnie rejestracji auta.
EDIT:
kurde ale lipa, na razie jak sie okazalo nie mam kierowcy, zeby jechac
fj_mike - 26-12-2010, 21:14
Pieraś napisał/a: | Nie robiłem by były widoczne tutaj, gdyż są bardzo duże. |
Możesz wstawić miniaturki.
sampler - 26-12-2010, 21:39
Pieraś napisał/a: | A jak wyglada kwestia rejestracji w odniesieniu do 30 dni po kupnie.
Jesli czlowiek wystawi mi fakture na auto to rozumiem, ze on ma na siebie podpisana umowe z wlascicielem z zagranicy i ja po zakupie od Niego mam 30 dni od daty na fakturze, czy jak? Czy tak naprawde handlarz jak kupi auto to ma owe 30 dni .... zakladajac, ze na umowie z niemcem figuruje w ogole data sprzedazy.
Ktos kupowal od handlarza i moglby powiedziec jak to wyglada?
Zerkalem na forum ale tego typu zagadnienia nie znalazlem odnosnie rejestracji auta.
EDIT:
kurde ale lipa, na razie jak sie okazalo nie mam kierowcy, zeby jechac |
Jak bedziesz mial fakture to masz 30 dni na rejestracje. Innej opcji nie polecam bo majac fakture mozesz dochodzic praw w razie "w" od sprzedajacego. Czasami sprzedajacy ma umowe inblanco z poprzednim wlascicielem i wtedy podpisujac takie cos kupujesz auto nie od handlarza. W razie czego on ma czyste raczki.
Pieraś - 26-12-2010, 23:21
A co z kolorem, bordo byl metalik?
FJ Mike juz wstawiam
|
|
|