To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] '98 V6 Gliwice, '99 GDI Lublin, '97 V6 Białystok

Ewelina123 - 24-12-2010, 21:40
Temat postu: [EAx 97-04] '98 V6 Gliwice, '99 GDI Lublin, '97 V6 Białystok
Czesc wszystkim:)

jestem tu nowa na waszym forum i jestem zainteresowana kupnem któregos z tych aut, które zdjecia można zobaczyc w linkach

http://moto.allegro.pl/mi...1371167208.html

Kod:
Parametry

* Rok produkcji (1900 - 2100): 1998
    * Przebieg (km): 129000
    * Pojemność silnika (cm3): 2500
    * Moc silnika (KM): 163
    * Skrzynia biegów: Automatyczna
    * Rodzaj paliwa: Benzyna
    * Typ: Sedan/Limuzyna
    * Liczba drzwi: 4/5
    * Kolor: Fioletowy
    * Stan: Używany
    * Uszkodzony: Nie
    *
      Wyposażenie
      ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,

Opis

Do zaoferowania mam samochód osobowy Mitsubishi Galant , rok 1998,

pierwsza rejestracja maj 1999,

poj. 2,5l, silnik V6.

Stan bardzo dobry.

Cena 9 490 zawiera:

opłaconą akcyzę

tłumaczenie dokumentów

badanie techniczne

Wystawiam fakturę zakupu (kupujący nie płaci podatku od czynności cywilno-prawnych w wys.2% )

Wszelkie informacje tel.  880 000 969

nie odpowiadam na maile!

http://moto.allegro.pl/mi...1381292655.html

Kod:
Parametry

* Rok produkcji (1900 - 2100): 1999
    * Przebieg (km): 89850
    * Pojemność silnika (cm3): 2400
    * Moc silnika (KM): 150
    * Skrzynia biegów: Automatyczna
    * Rodzaj paliwa: Benzyna
    * Typ: Sedan/Limuzyna
    * Liczba drzwi: 4/5
    * Kolor: Srebrny
    * Stan: Używany
    * Uszkodzony: Nie
    *
      Wyposażenie
      ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Tempomat, Blokada skrzyni biegów, Lakier metallic, Hak, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji,
    *
      Informacje dodatkowe
      Bezwypadkowy, Kupiony w salonie, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony,
Opis
Witam wszystkich na mojej aukcji

Sprzedaję Mitsubishi Galanta który został świeżo sprowadzony z Austrii, kupiony bezpośrednio od pierwszego właściciela, osoby prywatnej.

Auto jest bezwypadkowe. Przebieg potwierdzony książką serwisową. Wnętrze auta jest bardzo zadbane, tapicerka nie nosi śladów użytkowania. Silnik pracuje idealnie. Skrzynia przerzuca biegi bez szarpania, zarówno w automacie jak i tiptronicu. Zawieszenie nie stuka, brak jakichkolwiek wycieków. Posiadam pełną dokumentację serwisową oraz komplet kluczy. Dla zainteresowanych mogę udostępnić numer VIN. Auto nie jest zarejestrowane w Polsce, jednak jest możliwość ubezpieczenia na miesiąc i powrotu do domu na kołach.
Auto posiada bogate wyposażenie:
- Tempomat
- Klimatronik
- Immobilizer
- El. lusterka
- El. szyby (x4)
- Centralny zamek
- Blokada skrzyni biegów
- Poduszka powietrzna (x4)
...i wiele innych  udogodnień, które są normą w japońskich autach.
Auto sprowadziłem dla siebie, jednak z powodu nieoczekiwanych wydatków zmuszony jestem sprzedać.
w razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt pod nr telefonu

662 308 912

http://otomoto.pl/mitsubi...-C16697522.html

Kod:
Cena (brutto):
    7 600 PLN / 1 917 EUR (do negocjacji)
    Finanse:
    Rata 202 zł + OC Gratis - teraz to możliwe >> Sprawdź OtoKredyt
    Porównywarka OC AC 15 firm - online i przez telefon + Assistance Awaria GRATIS
Kategoria:
    Sedan / Limuzyna
Wersja:
    VI
Rok produkcji:
    1997
Przebieg w km:
    232 000 km
Skrzynia biegów:
    automatyczna
Moc:
    163 KM (120 kW)
Rodzaj paliwa:
    benzyna+LPG
Kolor:
    zielony-metallic
Liczba drzwi:
    4/5
ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, blokada skrzyni biegów, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, kierownica wielofunkcyjna, pod. przednia szyba
Opis pojazdu:
Autko jest bardzo ekonomiczne przy zachowaniu dynamiki jazdy
Ponadto autko jest wyposażone w m.in.
-4 poduszki powietrzne,
-klimatyzację(sprawną)
-ABS,
-wspomaganie kierownicy,
-immobiliser,
-elektryczne szyby,
-elektrycznie regulowane fotele
-elektryczny szyberdach
-podgrzewane fotele
-alufelgi 15"- oryginalne Mitsubishi
-centralny zamek z pilota,
-elektryczne lusterka
-skórzaną tapicerkę w idealnym stanie
-KONTROLA TRAKCJI
-instalacja lpg
Zalezy mi na szybkiej sprzedazy stad tak niska cena, zapraszam do ogladania i jazde probna.
Dane kontaktowe
Polska , Białystok (woj. podlaskie),
tel.: +48 793 031 545

Prosze o fachową opinie i z góry bardzo dziekuje.
Wesołych i spokojnych Swiąt:* Pozdrawiam

Jackall - 24-12-2010, 23:56

Witaj! W każdym ogłoszeniu nie ma dokładnych zdjęć newralgicznych punktów Gala więc na początek poproś o dokładne zdjęcia błotników tylnych i kielichów amortyzatorów przednich. Druga sprawa to masz tam dwie V6 i GDI. To przypadek czy jest Ci obojętny silnik?

Sprzedawca tego pierwszego z Gliwic na forum jest dobrze znany, sam od niego kupiłem auto, jestem zadowolony choć większość jak nie wszystkie Galanty od tego Pana są po przejściach mniejszych lub większych, muszę Cię też uczulić żebyś dokładnie sprawdziła wyposażenie bo lubi być nie kompletne (brak radia, trójkąta czy gaśnicy da się jeszcze jakoś zrozumieć to wyciąganie głośników to już przesada)
Co do auta to na pierwszy rzut oka nie pasują kierunkowskazy przednie i boczne powinny być pomarańczowe, oraz chromowana atrapa a ten rocznik miał ciemnoszarą - grafitową. Pewnie przy naprawie akurat taką miał pod ręką :p Jak zadzwonisz i zapytasz o kierunki to powie że zmienił na białe bo tak ładniej wygląda i że i tak każdy zmienia na białe. Ten Pan chyba każdemu tak mówi :mrgreen: A prawda jest taka że nie kupisz (tak mi się wydaje) pomarańczowych zamienników tylko właśnie białe bo używane pomarańczowe oryginały są droższe a to podnosi koszt naprawy...

Drugi Galant jeżeli ma prawdziwy przebieg jest wart bliższego obejrzenia poza tym jest to już po lift z tiptronic. Na zdjęciach widać, że lewy halogen jest zaparowany i ma lekkie wgniecenie z tyłu na klapie po prawej, zderzak też tam jest chyba bardziej dociśnięty do błotnika.

Trzecim raczej bym sobie głowy nie zawracał, spory przebieg, najstarszy z tej trójki. Kierunkowskazy przednie białe... Zderzak tylny po prawej po przygodzie, trzeba by zajrzeć pod spód czy tam jest wszystko ok. Antena prawdopodobnie jest zepsuta, dziwnie wystaje. Poza tym denerwuje mnie jak ktoś pisze, że 2.5l silnik jest ekonomiczny :twisted: rozumiem że dzięki lpg utrzymanie jest do zniesienia ale do ekonomii jest mu baaardzo daleko.

Wesołych Świąt :)

brzozowski886 - 25-12-2010, 01:52

Te dwa pierwsze chyba dosyć długo muszą stać na allegro bo zdjęcia są jeszcze jak nie było śniegu. Chyba że zdjęcia robione za granicą gdzie nie ma śniegu :lol:
Ewelina123 - 25-12-2010, 08:28

czesc:)

co do silników jest mi bez róznicy i bede do tych 2 pierwszych aut dzwoniła o wiecej zdjec z trzecim autem daje sobie spokój. Co do pierwszego auta Jackall jak od niego kupowałes tez miałes taki przypadek z tymi kierunkami?? a jaki był stan silnika?? na co zwrócić uwage żeby nie wpaść w koszta?? czy najlepiej jechac podpiąc pod komputer silnik i wtedy wszystko sie okaże?? a i jak mozna automat dobrze sprawdzic?? Pozdrawiam

[ Dodano: 25-12-2010, 08:29 ]
Bo chodzi o to że mam troszkę kilometrów do każdego auta i muszę sie od was dowiedziec czy warto jechać czy dac sobie spokój:(

robertdg - 25-12-2010, 11:00

Ewelina123, poczytaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803

Jackall napisał/a:
Trzecim raczej bym sobie głowy nie zawracał, spory przebieg
Tak, ciekawe ile prawdy w sobie posiadają pozostali, ja bym się wstrzymał od takich opinii

Tutaj pare spostrzeżeń od ludzi co kupowali auta w Gliwicach http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=56288

fj_mike - 25-12-2010, 12:28

Ewelina123, Wzór postu w dziale Chcę kupić Galanta
kpawel - 25-12-2010, 13:27

Wejdź w przedmioty użytkownika z pierwszego ogłoszenia, figuruje tam aż 8 GALANTÓW
Ewelina123 - 26-12-2010, 19:52

Czesc:)

wiec widze ze Pan z Gliwic jest znany na forum:) ale jak na razie nikt na niego za bardzo nie narzeka;) a powiedzcie mi czy jest moze ktos tu na forum co mieszka w gliwicach lub w lublinie i jak by mial chwile czasu zeby obejrzeć te autka z bliska bede bardzo wdziecna??

fj_mike - 26-12-2010, 21:09

Jackall napisał/a:
Poza tym denerwuje mnie jak ktoś pisze, że 2.5l silnik jest ekonomiczny :twisted:

To akurat prawda. Nie można go porównywać do dizli lub innych 1,6 w średniej klasy dupowozach. W tej klasie pojemności jest ekonomiczny.

Zaślepka poduszki powietrznej pasażera auta z Białegostoku jest mocno podejrzana. Widać, że jest zdeformowana.

Ruski - 27-12-2010, 17:43

Witam koleżanko ;) Jako że jestem z Lublina, postanowiłem sprawdzić tego Galanta. Zadzwoniłem i umówiłem się na oględziny 2 dni temu.

Powiem tak, chłopak który to sprzedaje jest bardzo konkretną osobą... Mówił wszystko o co pytałem i nie ściemniał jak to większość sprzedawców. Auto kupił dla siebie z uszkodzoną przepustnicą, którą wymienił na używaną z innego Gala o przebiegu 80tyś. Nawet jakieś rachunki tam pokazywał. A sprzedaje bo mu zabrali prawko :mrgreen:

Jeśli chodzi o autko to jest naprawdę zadbane. Przebieg wydaje mi się iż jest oryginalny... przeglądałem książkę serwisową i wyglądało to sensownie... Na austriackich dokumentach wpisany jest tylko 1 właściciel... pokazywał mi tam jeszcze jakieś rachunki za wymiany klocków tarcz itd... Jeśli chodzi o blacharkę i ogólnie o stan, to już przez telefon powiedział mi co i jak.

A teraz do konkretów :) Przód - zderzak jest lekko przerysowany po prawej stronie... podłużnice proste... nawet ładnie zakonserwowany spód na zimę ;) Z tyłu ma lekkie wgniecienie na klapie i lekko zarysowany zderzak ponoć poprzedni właściciel cofając zachaczył o jakiś słupek... Przez telefon powiedział mi że na dachu ma ślady po małym gradzie... ale jak przyjechałem to musiałem się zbliżyć bardzo blisko by to zauważyć... Przednia szyba jest lekko pęknięta - czyli do wymiany... Pod maską troszke "rudo" :) Trzeba by poczyscić. Widać że auto duuuużo stało i było jeżdżone od czasu do czasu...

Autem nawet mogłem się przejechać, popychacze troszke stukały na zimnym silniku... ale w GDikach chyba normą jest czyszczenie ich co jakiś czas więc to chyba nie problem. Skrzynia chodziła ładnie, silnik też...

Przy sprzedarzy gość zabiera akumulator (bo jest od auta rodziców :shock: :D )

Ale z tego co wywnioskowałem, to za 5500 by go sprzedał.

Ogólne wrażenie pozytywne, ale ja to ja i mi sie może podobać a Tobie nie :)

Tyle ile mogłem to pomogłem. Pozdrawiam :)

Ps. Aha, zapomniałem dodać że nadkola są w dobrym stanie... tylko z jednej strony widać rudą jędzę ale nie dużo ;)

Ewelina123 - 27-12-2010, 20:36

dziekuje bardzo za pomoc i sprawdzenie :*:* jestem bardzo wdzieczna. Dzwoniłam tez do tego z gliwic i pytałam go o kierunki dlaczego białe to odpowiedział ze jak bede chciala żółte to będa hehe zapytałam czy był gdzies uderzony to stwierdził ze raczej nie a pozniej powiedział ze jest pewny ze nie, pytałam tez czy mogłabym jechac go sprawdzic na stacje diagnostyczna to powiedzial ze nie ma problmu wiec chyba jest pewny tego auta. A co do tego z lublina to mam jeszcze takie pytanie czy do tych silników 2.4 da sie w ogóle włożyc gaz??
robertdg - 27-12-2010, 20:57

Ewelina123 napisał/a:
czy do tych silników 2.4 da sie w ogóle włożyc gaz??
da ale instalacja jest droga, bardzo droga.
12345 - 27-12-2010, 21:36

Do Jackall: pomarańczowe, oryginalne kierunki przednie i boczne można kupić bez problemu na Allegro. Problemem jest kupić białe. Nie wprowadzaj innych w błąd, najpierw sprawdź a potem informuj.
Ewelina123 - 27-12-2010, 22:19

a i mam jeszcze takie pytanie jak sie czysci popychacze w tych silnikach 2.4 Gdi??

[ Dodano: 28-12-2010, 12:16 ]
Dzień dobry:*

a co powiecie na to auto?? jaka jest wasza opinia prosze o ocene:) z góry dziekuje:*

http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C16125871.html

Kod:
Parametry

Sedan / Limuzyna
Wersja:
VI
Rok produkcji:
1998
Przebieg w km:
119 000 km
Skrzynia biegów:
automatyczna
Pojemność skokowa:
2000 cm³
Rodzaj paliwa:
benzyna
Kolor:
czarny-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Status pojazdu sprowadzonego:
sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia:
Niemcy

piottrek05 - 28-12-2010, 14:29

Witam serdecznie ! ;)

tak sie składa,ze jestem właścicielem galanta z Białegostoku,
1. Jest to auto ekonomicznie z porownianiem do drugiego-->2.8 benzyna
2. Kupiłem te auto juz z wymienionymi kierunkami
3. Owszem antena nie chodzi ale radio działa, tak samo klima elektryka podgrzewanie siedzeń i inne elektryczne sprawy.
4. Auto było bite bokiem od str pasażera
5. Cena jest niska bo potrzebuje pilnie gotówki ale tez stan auta wskazuje na to.
6. co do mechaniki nie mam zadnych zastrzezeń

pozdrawiam Piotrek