To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Tylne oparcia się nie zamykają - sedan :/

adt81 - 27-12-2010, 17:25
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Tylne oparcia się nie zamykają - sedan :/
Witam

Mam taki dziwny problem - wczoraj opuszczałem tylne oparcie żeby coś obczaić w bagażniku i nie wiem dlaczego nagle przestały się zatrzaskiwać zamki. Ręcznie przesunę palcem ten zatrzask z tyłu i przyciskiem odskakuje ale jak chcę zamknąć oparcie to nic się nie dzieje. Próbowałem już różnych manewrów i nic nie pomaga :evil: Z ciekawości a może z głupoty :lol: sprawdziłem drugą połówkę i stało się to samo - no kurde co jest grane :shock: Kilka dni temu działały bez zarzutu.

Owczar - 27-12-2010, 17:56

Najlepiej zatrzaśnij te siedzenia. Ja je zamykam dynamicznie, tak jak drzwi w aucie.
adt81 - 27-12-2010, 18:28

Uwierz mi próbowałem być dynamiczny :lol: ale to na nic - ponieważ jak ręcznie podniosę ten zatrzask to nie ma siły żeby opadł bez naciśnięcia przycisku i tak to mogę sobie trzaskać jak za teściową i to nic nie daje :lol: . Nie wiem może rozebrać ten przycisk i jakoś zaciągnąć ręcznie tą blokadę ale to jest rozwiązanie na chwilę - ciekawe dlaczego obydwa jednocześnie wysiadły ? Wydaje mi się to co najmniej dziwne.
Zolar - 27-12-2010, 18:31

U mnie ten problem się pojawił przy temperaturach ujemnych. Jak stał w garażu to zatrzaski chodziły prawidłowo. Dlatego najlepiej wstawić go w miarę możliwości do garażu albo poczekać do wiosny. Można też jak sugerował Owczar chlasnąć tym oparciem raz a porządnie :wink:
bieniak - 27-12-2010, 23:02

psiknij w zatrzaski jakimś odmrażaczem:):)i wtedy solidnie "zamknij"z siłą u mnie przy -12 podziałało:)
adt81 - 28-12-2010, 07:16

Dzisiaj rano przed wyjazdem do pracy na świeżo trzasnąłem jak za teściową i się zamknęło :lol:
Dzięki za porady.