Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] Tylne oparcia się nie zamykają - sedan :/
Autor Wiadomość
adt81 
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-12-2010, 17:25   [EA5A/W 2.5] Tylne oparcia się nie zamykają - sedan :/

Witam

Mam taki dziwny problem - wczoraj opuszczałem tylne oparcie żeby coś obczaić w bagażniku i nie wiem dlaczego nagle przestały się zatrzaskiwać zamki. Ręcznie przesunę palcem ten zatrzask z tyłu i przyciskiem odskakuje ale jak chcę zamknąć oparcie to nic się nie dzieje. Próbowałem już różnych manewrów i nic nie pomaga :evil: Z ciekawości a może z głupoty :lol: sprawdziłem drugą połówkę i stało się to samo - no kurde co jest grane :shock: Kilka dni temu działały bez zarzutu.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 27-12-2010, 17:56   

Najlepiej zatrzaśnij te siedzenia. Ja je zamykam dynamicznie, tak jak drzwi w aucie.

adt81 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-12-2010, 18:28   

Uwierz mi próbowałem być dynamiczny :lol: ale to na nic - ponieważ jak ręcznie podniosę ten zatrzask to nie ma siły żeby opadł bez naciśnięcia przycisku i tak to mogę sobie trzaskać jak za teściową i to nic nie daje :lol: . Nie wiem może rozebrać ten przycisk i jakoś zaciągnąć ręcznie tą blokadę ale to jest rozwiązanie na chwilę - ciekawe dlaczego obydwa jednocześnie wysiadły ? Wydaje mi się to co najmniej dziwne.

Zolar 
Forumowicz

Auto: EA5A 2,5 V6 Elegance sedan A/T
Wysłany: 27-12-2010, 18:31   

U mnie ten problem się pojawił przy temperaturach ujemnych. Jak stał w garażu to zatrzaski chodziły prawidłowo. Dlatego najlepiej wstawić go w miarę możliwości do garażu albo poczekać do wiosny. Można też jak sugerował Owczar chlasnąć tym oparciem raz a porządnie :wink:

bieniak 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6
Wysłany: 27-12-2010, 23:02   

psiknij w zatrzaski jakimś odmrażaczem:):)i wtedy solidnie "zamknij"z siłą u mnie przy -12 podziałało:)

adt81 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-12-2010, 07:16   

Dzisiaj rano przed wyjazdem do pracy na świeżo trzasnąłem jak za teściową i się zamknęło :lol:
Dzięki za porady.

Odpowiedz do tematu