[92-96]Galant E5xA - [E55A 2.0 16 v ]czujnik polozenia walu
Maniek16v - 04-01-2011, 18:57 Temat postu: [E55A 2.0 16 v ]czujnik polozenia walu Witam Mitsuaniakow mam duza prozbe bo moj galancik zgobil iskre wkoncu sie wkurzylem zawolalem elektryka samochodowego co jest z nim wrzucil go pod kompute i wyszlo czujnik polozenia walu na komputerze i dlatego podaje do zaplonu blad i nie daje produ tera moje pytanie gdzie znajduje sie czujnik polozenia walu z gory dzieki pozdrawiam Marcin
robertdg - 04-01-2011, 21:20
od strony rozrządu poszukaj
Maniek16v - 04-01-2011, 22:07
czy pasuje czujnik polozenia walu od galanta 92 do 96 lub carismy collta lancer czy spaca z gory dzieki i czy to mozliwe ze przez czujnik polozenia walu nie ma eskry bo tak stwierdzil elektryk samochodowy ogolem sprawdzal i sprawdzal podlonczyl miedzy czasie komputer i wyszlo czujnik polozenia walu
robertdg - 04-01-2011, 22:45
Potrzebny numer oryginału aby to stwierdzic
majcherone - 22-02-2011, 07:26 Temat postu: Czujnik wału. Witam. Posiadam tę samą wersję galanta, i też gdy zabrakło mi iskry elektromechnaik stawiał, wręcz zapierał się że to czujnik wału, ale nie w tym aucie. Brakiem iskry w Galancie są trzy zasadnicze elementy, ECU albo Moduł zapłonowy, w tym wypadku jeżeli jest to oryginał nigdy nieregenerowany to 90% że to ten moduł, a na końcu cewka WN którea znajduje sie w aparacie zapłonowym zaraz za modułem. W moim przypadku też nie było iskry, winna była cewka WN w aparacie, koszt wymiany jakieś 130 zł za nowkę, nie ma co wsadzać części ze szrotu. Innego razu zaś auto nie odpalało za każdym razem, a skoro cewke miałem nową, to stawiałem na moduł, bo ECU miałem sprawne, i tu odałem jeden z modułow do regeneracji do Torunia koszt 230 zł. Auto Pali na styk. Teraz mam inny problem. A co do iskry to tak to właśnie wygląda.
Gdy rozebrałem oryginalny moduł to poprostu masarka była, w wolnym czasie postaram sie zamieścic wszystkie foty jakie udalo mi sie zrobić co do tego modelu auta.
|
|
|