|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E55A 2.0 16 v ]czujnik polozenia walu |
Autor |
Wiadomość |
Maniek16v
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI GALANT 2.0 16v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2011, 18:57 [E55A 2.0 16 v ]czujnik polozenia walu
|
|
|
Witam Mitsuaniakow mam duza prozbe bo moj galancik zgobil iskre wkoncu sie wkurzylem zawolalem elektryka samochodowego co jest z nim wrzucil go pod kompute i wyszlo czujnik polozenia walu na komputerze i dlatego podaje do zaplonu blad i nie daje produ tera moje pytanie gdzie znajduje sie czujnik polozenia walu z gory dzieki pozdrawiam Marcin |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-01-2011, 21:20
|
|
|
od strony rozrządu poszukaj |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Maniek16v
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI GALANT 2.0 16v
|
Wysłany: 04-01-2011, 22:07
|
|
|
czy pasuje czujnik polozenia walu od galanta 92 do 96 lub carismy collta lancer czy spaca z gory dzieki i czy to mozliwe ze przez czujnik polozenia walu nie ma eskry bo tak stwierdzil elektryk samochodowy ogolem sprawdzal i sprawdzal podlonczyl miedzy czasie komputer i wyszlo czujnik polozenia walu |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-01-2011, 22:45
|
|
|
Potrzebny numer oryginału aby to stwierdzic |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
majcherone
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 96* 2.0
|
Wysłany: 22-02-2011, 07:26 Czujnik wału.
|
|
|
Witam. Posiadam tę samą wersję galanta, i też gdy zabrakło mi iskry elektromechnaik stawiał, wręcz zapierał się że to czujnik wału, ale nie w tym aucie. Brakiem iskry w Galancie są trzy zasadnicze elementy, ECU albo Moduł zapłonowy, w tym wypadku jeżeli jest to oryginał nigdy nieregenerowany to 90% że to ten moduł, a na końcu cewka WN którea znajduje sie w aparacie zapłonowym zaraz za modułem. W moim przypadku też nie było iskry, winna była cewka WN w aparacie, koszt wymiany jakieś 130 zł za nowkę, nie ma co wsadzać części ze szrotu. Innego razu zaś auto nie odpalało za każdym razem, a skoro cewke miałem nową, to stawiałem na moduł, bo ECU miałem sprawne, i tu odałem jeden z modułow do regeneracji do Torunia koszt 230 zł. Auto Pali na styk. Teraz mam inny problem. A co do iskry to tak to właśnie wygląda.
Gdy rozebrałem oryginalny moduł to poprostu masarka była, w wolnym czasie postaram sie zamieścic wszystkie foty jakie udalo mi sie zrobić co do tego modelu auta. |
_________________ 2.0 GlSi
 |
|
|
|
 |
|
|