To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] problem z otwarciem maski, awaryjne otwieranie

wisniatczew - 10-01-2011, 17:13
Temat postu: [EAxx] problem z otwarciem maski, awaryjne otwieranie
witam
mam dosc nie ciekawy problem bo urwala mi sie linka od otwierania maski przy samym zamku ta kuleczka, probowalem jakos przez grila wsadzic drut i jakos zachaczyc ale niestety dojscie jest bardzo utrudnione i sie poddalem... dodam ze mieszkam w UK i bylem u mechanika ktory doradzil mi polamanie atrapy/grila bo powiedzial ze on inaczej nie wie jak to zrobic ;/
ma ktos pomysl jak otworzyc maske?
pozdrawiam

Owczar - 10-01-2011, 18:23

http://forum.mitsumaniaki...highlight=maski

Niestety nie ma innej metody niż drut. A jeśli drutem nie dojdziesz, to będziesz musiał demontować grill. Możesz spróbować zrobić haczyk z drutu, włożyć go od spodu między wzmocnieniem dolnym, a chłodnicą klimy (nie pamiętam czy tam jest na tyle miejsca), a drugim drutem nakierować i spróbować go zaczepić, by potem pociągnąć.

jogi_08521 - 10-01-2011, 20:46

u mnie było to samo i ja wyrwałem z zaczepów grilla i potem dopiero po obejrzeniu dostrzegłem że można to było zrobić inaczej. Znajdź zamek przez grilla i od lewej strony jest otwór w zamku przy samej budzie nie pamiętam czy jest to widoczne ale spróbuj wcelować tam jakimś drutem i popchnij a na pewno jak trafisz to się otworzy bez szkód. Tylko będzie przy tym trochę nerwów. Powodzenia
matek - 21-06-2012, 14:19

witam

mam mały problem... wrzuciłem kluczyki do auta, zamknąłem drzwi, wróciłem się do domu bo czegoś zapomniałem i nie pomyślałem ze drzwi się zamkną jak nie odpalę w ciągu minuty... i teraz mam zamkniętego gala z kluczykami w środku... :roll:

czy mógłby mi ktoś poradzić jak go otworzy bez wybijania szyby? czy otwarcie maski coś pomoże?

pozdrawiam

fj_mike - 21-06-2012, 15:07

matek napisał/a:
nie pomyślałem ze drzwi się zamkną jak nie odpalę w ciągu minuty...

Po otwarciu drzwi nie powinien się zamknąć, z tego co pamiętam.
Gdzie ty w tej Norwegi jesteś? Jak gdzieś na wiosce to może być ciężko o fachowca.

matek - 21-06-2012, 15:31

mam zalozony alarm DEFA, zamyka sie po ok 1min od otwarcia jak sie nie odpali... :/

maske mam juz otwarta no ale niestety nic to nie daje, a stykanie plusa do aku tylko domyka drzwi ;)

HELP !!

fj_mike - 21-06-2012, 15:49

Jeżeli już musisz zbić to wybierz najtańszą :mrgreen:
Daj namiary to poszukam jakiegoś szrota w pobliżu :wink:

matek - 21-06-2012, 20:08

uffff.... udało się :D

wsadziliśmy sztywny drut miedzy drzwi i karoserie i jakoś się udało nacisnąć guzik na pilocie :D

fj_mike - 21-06-2012, 20:48

matek napisał/a:
wsadziliśmy sztywny drut miedzy drzwi i karoserie i jakoś się udało nacisnąć guzik na pilocie :D

No to elegancko :wink:

polaff - 21-06-2012, 22:35

matek napisał/a:
wsadziliśmy sztywny drut miedzy drzwi i karoserie i jakoś się udało nacisnąć guzik na pilocie

dobrze, że pilot "na brzuchu" nie leżał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: