To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Chwilowy problem z poduszką powietrzną

Uki_NH - 12-01-2011, 09:45
Temat postu: Chwilowy problem z poduszką powietrzną
wczoraj podczas jazdy nagle na cały wyświetlacz wyskoczyła mi informacja:
SERVICE REQUIRED i wielka kontrolka poduchy
dojechałem tak do domu, po jakimś czasie odpalałem auto i dalej była, więc stwierdziłem, że następnego dnia jadę do ASO, rano jechałem do pracy dalej to samo, ale pod pracą w schowku wyłączyłem i włączyłem poduchę, odpalam auto i po problemie!!:|
miał ktoś podobną sytuację?
pozdr

mazin - 12-01-2011, 21:27
Temat postu: Re: Chwilowy problem z poduszką powietrzną
Uki_NH napisał/a:
dojechałem tak do domu, po jakimś czasie odpalałem auto i dalej była, więc stwierdziłem, że następnego dnia jadę do ASO, rano jechałem do pracy dalej to samo, ale pod pracą w schowku wyłączyłem i włączyłem poduchę, odpalam auto i po problemie!!:|
pozdr

Komunikat ten pojawia się po odpięciu panelu pod radiem, tego z przyciskiem awaryjnych - zdemontuj listwę i sprawdź tę wtyczkę, może nie została dobrze wciśnięta, może się odpięła.

roobku - 13-01-2011, 09:11
Uki_NH napisał/a:
pozdr

miałem identycznie kilka tygodni temu, po odpaleniu auta wyskoczył komunikat na wyświetlaczu, po kilkukrotnym zgaszeniu i odpaleniu auta komunikat zniknął, pojechałem do Filipowicza, na kompie wyszły jakieś błędy, wykasowali i powiedzieli że jest ok, podobno nie miało to żadnego wpływu na prace poduszek w razie np wypadku

lukas43 - 13-01-2011, 16:22

też miałem podobny problem, w serwisie okazało się, że czujnik zderzenia bocznego jest do wymiany, wymienili w ramach gwarancji
Uki_NH - 09-02-2011, 16:30

lukas43,
tak jak piszesz dzwoniłem do serwisu i po podaniu numeru VIN jestem na liście do wymiany,
także jest z tym jakaś akcja serwisowa

olosoft - 09-02-2011, 16:39
mazin napisał/a:

Komunikat ten pojawia się po odpięciu panelu pod radiem, tego z przyciskiem awaryjnych - zdemontuj listwę i sprawdź tę wtyczkę, może nie została dobrze wciśnięta, może się odpięła.

Sam tego doświadczyłem kiedy zdemontowałem ten panel i chwilę potem musiałem przestawić samochód o parę metrów. Oczywiście wyskoczył błąd. Na szczęście jest to błąd nietrwały i po podłączeniu wszystko jest ok.

prosto - 14-02-2013, 14:17

u mnie tez 2 dni temu pojawil sie ten komunikat pierwszy raz. wylaczylem samochod i zalaczylem na nowo i juz go nie bylo, ale dzisiaj znowu sie pojawil i tym razem wylaczenie auta nie pomoglo...sproboje cos z tym panelem zobaczyc. a czy jesli okzało by sie ze to ten czujnik ktory mieliscie do wymiany w ramach akcji, to czy jesli mam samochod z ameryki, i po gwarancji , to czy rowniez mi go wymienia ? (watpie ale wole spytac)
Janek_W - 14-02-2013, 16:05

prosto, tak, powinni Ci go wymienić za darmo. Ja tez mam samochód z USA bez gwarancji i byłem kiedyś w ASO Mitsubishi spytać się o tę aukcję serwisową z wymianą czujnika i powiedzieli mi, że jeżeli auto jest na liście to wymieniają to bez względu na rynek pochodzenia auta auta czy gwarancję.
Mój samochód miał prawdopodobnie wymieniany ten czujnik jeszcze w stanach, bo nie ma go na liście a w dokumentach, które dostałem przy kupnie samochodu jest list z wezwaniem do serwisu na akcję serwisową.

mjsystem - 14-02-2013, 16:22

Tu jest temat rozwinięty:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=77948