[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] dziwne dzwięki przy skręcaniu
Anonymous - 22-01-2011, 12:26 Temat postu: [EA2A/W 2.0] dziwne dzwięki przy skręcaniu Witam ostatnio mam dziwne dźwięki przy skręcaniu nawet przy wyłączonym silniku gdy stoję w miejscu - dźwięk taki jak na krześle obrotowym taki szurający piszczący co to może być? pozdrawiam
robertdg - 22-01-2011, 12:37
Może sworzęń wahacza
Motofreak - 22-01-2011, 13:45
Też bym stawiał na sworzeń, mój dał o sobie znać dopiero jak miał 4mm luzu , słychać było takie dziwne "dzyt". Żeby sprawdzić czy nie masz luzu musisz niestety podnieść auto i odkręcić amortyzator, ponieważ obciąża on wahacz prosty i bez zdejmowania nie wyczujesz ewentualnie po odczepieniu banana będzie widać. Na bananie luzu nie miałem ale tam to chyba od razu da się wyczuć
Kamil_Ziomek - 22-01-2011, 15:14
Po podniesieniu auta da się wyczuć luz na prostym wahaczu bez jego demontażu. Najlepiej wziąć kawałek breszki i spróbować pchnąć wahacz w dół ( klinując breszke o piaste). U mnie się tak dało wyczuć ale najlepiej jak się go ma w rekach , to dopiero robi wrażenie
Anonymous - 22-01-2011, 18:31
hehe zima i jej nowe dziury dały się odczuć:) mam też amorki przednie do zrobienia więc będzie wszystko naraz do robienia:/ i pewnie samego sworznia nie wymienię tylko od razu cały wahacz :/ pozdrawiam i dzięki za pomoc:)
|
|
|