To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS GDI] Gaśnie na wolnych obrotach - ale tylko gdy silnik

rudi2704 - 23-01-2011, 11:50
Temat postu: [MSS GDI] Gaśnie na wolnych obrotach - ale tylko gdy silnik
Witam szanowne grono.

Kolejny problem jaki się pojawił to gaśnięcie mojego kochanego miśka na wolnych obrotach przy zimnym silniku. Do czasu aż się lekko nie podgrzeje, po zdjęciu nogi z gazu i wciśnięciu pedału sprzęgła bezczelnie spada z obrotów i gaśnie. Czy ktoś miał podobny przypadek ? Dla porządku nadmieniam tylko, że świece wymienione, podobnie jak filtr powietrza a przepustnica czyściutka jak pupa anioła.

Za wszystkie sugestie z góry dziękuję.

Eizo - 27-02-2011, 19:42

Cześć. Miałem podobny przypadek. Na zimnym silniku a nawet lekko rozgrzanym po dojechaniu np do stopu lub świateł silnik gasł. Znajomy mechanik zrobił hokus pokus i wszystko działa. Jak twierdzi w obudowie filtra powietrza jest jakiś króciec do powietrza /czy też podciśnienia/ z zaworkiem. Cała sztuka polega na tym, żeby nie dmuchać go sprężonym powietrzem tylko cały ten bród z zaworka "wyssać" na zewnątrz. Nie podpowiem ci dokładnie w którym jest miejscu ba mam zasadę nie patrzenia na ręce mechanikom jeśli swoją robotę robią dobrze.