|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS GDI] Gaśnie na wolnych obrotach - ale tylko gdy silnik |
Autor |
Wiadomość |
rudi2704
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-01-2011, 11:50 [MSS GDI] Gaśnie na wolnych obrotach - ale tylko gdy silnik
|
|
|
Witam szanowne grono.
Kolejny problem jaki się pojawił to gaśnięcie mojego kochanego miśka na wolnych obrotach przy zimnym silniku. Do czasu aż się lekko nie podgrzeje, po zdjęciu nogi z gazu i wciśnięciu pedału sprzęgła bezczelnie spada z obrotów i gaśnie. Czy ktoś miał podobny przypadek ? Dla porządku nadmieniam tylko, że świece wymienione, podobnie jak filtr powietrza a przepustnica czyściutka jak pupa anioła.
Za wszystkie sugestie z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
Eizo
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1,3 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-02-2011, 19:42
|
|
|
Cześć. Miałem podobny przypadek. Na zimnym silniku a nawet lekko rozgrzanym po dojechaniu np do stopu lub świateł silnik gasł. Znajomy mechanik zrobił hokus pokus i wszystko działa. Jak twierdzi w obudowie filtra powietrza jest jakiś króciec do powietrza /czy też podciśnienia/ z zaworkiem. Cała sztuka polega na tym, żeby nie dmuchać go sprężonym powietrzem tylko cały ten bród z zaworka "wyssać" na zewnątrz. Nie podpowiem ci dokładnie w którym jest miejscu ba mam zasadę nie patrzenia na ręce mechanikom jeśli swoją robotę robią dobrze. |
_________________ Eizo |
|
|
|
 |
|
|