To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Rolka prowadzaca

erykson - 23-01-2011, 11:57
Temat postu: Rolka prowadzaca
Witam , przy wymianie rozrzadu , mechanior do jednej z rolek nie mial odpowiedniego klucza i przekrecil ja chyba zbyt mocno i z zewnatrz na jej zawnetrznej krawedzi lekko sie przygiela , spilował ją i powiedzial , że to nie przeszkadza gdyż pasek jest dalej oddalony od tej zewnetrznej krawedzi i przy obracaniu nic sie nie dzieje , że smialo mozna jezdzic 90 tys . ,zapewnia , że to nie ma zadnego wplywu , co wy o tym sądzicie . Narazie jezdze juz 2 dni i narazie wszystko gra.
Xiah - 23-01-2011, 20:23

wg mnie powinien sam wyłożyć kase na nową rolke i założyć ja tak jak powinien, nie chciałbym zeby ktos mi w takich elementach jak rozrząd cos spierdzielił. a zapewniał tak ze wszystko jest ok bo musiałby kase wyłożyćna nowe części.
Uwex - 24-01-2011, 08:48

erykson - zrobiłeś błąd , że pozwoliłeś skończyć robotę i odebrałeś auto . Trzeba było zażądać wymiany tej rolki od razu - kto wie jak po niej będzie chodził pasek po jakimś tam przebiegu ? A w razie awarii ( zerwania paska ) pójdziesz do sądu ?
erykson - 24-01-2011, 09:10

Teraz , żeby wymienić wadliwą rolke , można tylko ją wymienić ,czy trzeba coś jeszcze wymienić powkładałem wszystko nowe , wraz z napinaczem.

[ Dodano: 25-01-2011, 12:53 ]
Rozmawiałem z tym mechaniorem i zapewnia , że to nic nie przeszkadza i daje gwarancje na 90 tys. śmiało, że nie ma potrzeby wymieniać tej rolki.