To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Problemy z odpalaniem podczas mrozow

KrzysG - 03-02-2011, 11:53
Temat postu: [3.2 DID] Problemy z odpalaniem podczas mrozow
Witam,

Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem podczas mrozu. Silnik jakby chcial zapalic ale tylko "chrzaknie" i nic. Po podgrzaniu komory silnika wentylatorem zapala. Paliwo leje na Shellu i dodaje uszlachetnicze od mrozu i wody w paliwie. Wymienilem filtr paliwa. Nie swieci sie zadna kontrolka a jak juz zapali to wszystko jes ok. Co prawda nie sprawdzilem swiec zarowych, ale kontrolka gasnie po kilku sekundach od przekrecenia kluczyka. Czyzby to poczatek problemow z pompa?

zbyszekm2 - 03-02-2011, 12:04
Temat postu: Re: Problemy z odpalaniem podczas mrozow
KrzysG napisał/a:
Witam,

Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem podczas mrozu. Silnik jakby chcial zapalic ale tylko "chrzaknie" i nic. Po podgrzaniu komory silnika wentylatorem zapala. Paliwo leje na Shellu i dodaje uszlachetnicze od mrozu i wody w paliwie. Wymienilem filtr paliwa. Nie swieci sie zadna kontrolka a jak juz zapali to wszystko jes ok. Co prawda nie sprawdzilem swiec zarowych, ale kontrolka gasnie po kilku sekundach od przekrecenia kluczyka. Czyzby to poczatek problemow z pompa?

Sprawdź świece, a później czy do listwy dochodzi prąd?

KrzysG - 11-02-2011, 12:46

Mam pytanie odnoscie czasu pracy swiec. W instrukcji przeczytalem ze dla zimnego silnika powinien byc ok 180s; u mnie, zarowno na cieplym jaki na zimnym jest ok 8s?
Balugass - 21-02-2011, 20:47

KrzysG napisał/a:
Mam pytanie odnoscie czasu pracy swiec. W instrukcji przeczytalem ze dla zimnego silnika powinien byc ok 180s; u mnie, zarowno na cieplym jaki na zimnym jest ok 8s?

świece dogrzewają nawet jak kontrolka sie nie świeci... po odpaleniu też przez jakis czas działają :)

KrzysG - 24-02-2011, 11:45

Swiece zostaly wymienione na nowe i teraz nawet przy -15st pali za pierwszym razem. Wczesniej sprawdzilem i bylo napiecie na listwie wiec ten wariant zostal odrzucony.