Carisma - Techniczne - Po wymianie dwumasy
Anonymous - 03-02-2011, 17:16 Temat postu: Po wymianie dwumasy Po wymianie koła dwumasowego, sprzęgła i wysprzęglika dziwne pukanie pozostało. Przy zmianie biegów przy puszczaniu sprzęgła, przy puszczeniu gazu i dodaniu co¶ puka. Może kto¶ się z czym¶ takim spotkał.
Druga rzecz to cykanie w silniku? W mojej Cari dĽwięk ten pojawia się podczas przyspieszania,czyli do ok. 1800obr/min. Po rozgrzaniu się silnika już tak nie słychac.
DĽwięk brzmi jakby stukanie wtrysków albo zaworów nie wiem co to może byc.
Pojawia się tylko podczas przyspieszania, po zdjęciu nogi z gazu zanika.
robertdg - 03-02-2011, 20:44
Pukanie może być zwi±zne z zerwan± poduszka silnika/skrzyni, sprawdzal to kto¶
Budrys - 03-02-2011, 21:01 Temat postu: Re: Po wymianie dwumasy
| endriup72 napisał/a: | Po wymianie koła dwumasowego, sprzęgła i wysprzęglika dziwne pukanie pozostało. Przy zmianie biegów przy puszczaniu sprzęgła, przy puszczeniu gazu i dodaniu co¶ puka. Może kto¶ się z czym¶ takim spotkał.
Druga rzecz to cykanie w silniku? W mojej Cari dĽwięk ten pojawia się podczas przyspieszania,czyli do ok. 1800obr/min. Po rozgrzaniu się silnika już tak nie słychac.
DĽwięk brzmi jakby stukanie wtrysków albo zaworów nie wiem co to może byc.
Pojawia się tylko podczas przyspieszania, po zdjęciu nogi z gazu zanika. |
Miałem podobny stukot metaliczny jak opisujesz. Powodem były wywalone gumy wahacza, Wahacz uderzał o mocowanie jego do karoserii poznałem po ¶ladach na wahaczu.
Anonymous - 04-02-2011, 10:20 Temat postu: Po wymianie dwumasy Po wymianie tych elementów jeĽdziłem jeszcze raz do mechaników aby sprawdzili poduchy i zawieszenie i nic nie znaleĽli. Już tak się zastanawiam może co¶ ze skrzyni± się dzieje, może półosie bo wiem że kiedy¶ była akcja serwisowa z półosiami ale nie wiem czy w moim mi¶ku to było robione - samochód sprowadzony z Belgii.
robertdg - 04-02-2011, 10:27
To, że sprawdzali, nie oznacza, że dobrze sprawdzili, człowiek jest tylko człowiekiem i zdarza mu sie popełniac błedy i przeoczenia.
|
|
|