[XX-92]Colt C50 i starsze - ogrzewanie tylnej szyby c54
Anonymous - 30-10-2006, 12:22 Temat postu: ogrzewanie tylnej szyby c54 Witam ponownie, zabrałem się ostatnio za włącznik ogrzewania tylnej szyby - bo nie działał zupełnie. Wyczyściłem styki, przy okazji zamontowałem przekaznik wg schematu z FAQ, sprawdziłem miernikiem - przycisk działa. Ciesząc się zmontowałem kokpit i włączyłem ogrzewanie i klapa. szyba zimna - na przewodach podłączonych do szyby ne mam napięcia. Czy jest po drodze jakiś bezpiecznik? w kabinie i pod maską wszystkie sprawdziłem i działają - więc zakładam ze moze gdzies po drodze moze byc jeszcze jais bezpiecznik na przewodzie. Gdzie go ewentualnie szukać?
josie - 30-10-2006, 12:44
30 87
W oryginale nie ma żadnych bezpieczników na przewodach... i nie sądzę żeby ktoś coś dorabiał bo nie miałoby to większego sensu.
Główny bezpiecznik szyby to "defogger" 30A o ile dobrze pamiętam. W kabinie.
Sprawdź czy na pewno jest napięcie przy włączonym włączniku na obu stykach przekaźnika (30 i 87). Jak jest to sprawdź "+" między szybą a karoserią. Jak nie ma ->uszkodzony przewód. Jak jest to sprawdź przejście między masą przy szybie a karoserią.
wojmi1 - 31-10-2006, 16:22
Zwroc uwage na ciaglosc scierzek grzejnych jesli gdzies sa przerwane uzyj kleju przewodzacego na bazie srebra np Technikoll
|
|
|