|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 30-04-2007, 02:58 |
ogrzewanie tylnej szyby c54 |
Autor |
Wiadomość |
andrzej_wwa [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 12:22 ogrzewanie tylnej szyby c54
|
|
|
Witam ponownie, zabrałem się ostatnio za włącznik ogrzewania tylnej szyby - bo nie działał zupełnie. Wyczyściłem styki, przy okazji zamontowałem przekaznik wg schematu z FAQ, sprawdziłem miernikiem - przycisk działa. Ciesząc się zmontowałem kokpit i włączyłem ogrzewanie i klapa. szyba zimna - na przewodach podłączonych do szyby ne mam napięcia. Czy jest po drodze jakiś bezpiecznik? w kabinie i pod maską wszystkie sprawdziłem i działają - więc zakładam ze moze gdzies po drodze moze byc jeszcze jais bezpiecznik na przewodzie. Gdzie go ewentualnie szukać? |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 30-10-2006, 12:44
|
|
|
30 87
W oryginale nie ma żadnych bezpieczników na przewodach... i nie sądzę żeby ktoś coś dorabiał bo nie miałoby to większego sensu.
Główny bezpiecznik szyby to "defogger" 30A o ile dobrze pamiętam. W kabinie.
Sprawdź czy na pewno jest napięcie przy włączonym włączniku na obu stykach przekaźnika (30 i 87). Jak jest to sprawdź "+" między szybą a karoserią. Jak nie ma ->uszkodzony przewód. Jak jest to sprawdź przejście między masą przy szybie a karoserią. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 31-10-2006, 16:22
|
|
|
Zwroc uwage na ciaglosc scierzek grzejnych jesli gdzies sa przerwane uzyj kleju przewodzacego na bazie srebra np Technikoll |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
|
|