Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
30-04-2007, 02:58
ogrzewanie tylnej szyby c54
Autor Wiadomość
andrzej_wwa
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2006, 12:22   ogrzewanie tylnej szyby c54

Witam ponownie, zabrałem się ostatnio za włącznik ogrzewania tylnej szyby - bo nie działał zupełnie. Wyczyściłem styki, przy okazji zamontowałem przekaznik wg schematu z FAQ, sprawdziłem miernikiem - przycisk działa. Ciesząc się zmontowałem kokpit i włączyłem ogrzewanie i klapa. szyba zimna - na przewodach podłączonych do szyby ne mam napięcia. Czy jest po drodze jakiś bezpiecznik? w kabinie i pod maską wszystkie sprawdziłem i działają - więc zakładam ze moze gdzies po drodze moze byc jeszcze jais bezpiecznik na przewodzie. Gdzie go ewentualnie szukać?

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-10-2006, 12:44   

30 87
W oryginale nie ma żadnych bezpieczników na przewodach... i nie sądzę żeby ktoś coś dorabiał bo nie miałoby to większego sensu.
Główny bezpiecznik szyby to "defogger" 30A o ile dobrze pamiętam. W kabinie.
Sprawdź czy na pewno jest napięcie przy włączonym włączniku na obu stykach przekaźnika (30 i 87). Jak jest to sprawdź "+" między szybą a karoserią. Jak nie ma ->uszkodzony przewód. Jak jest to sprawdź przejście między masą przy szybie a karoserią.

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2006, 16:22   

Zwroc uwage na ciaglosc scierzek grzejnych jesli gdzies sa przerwane uzyj kleju przewodzacego na bazie srebra np Technikoll

Odpowiedz do tematu