[97-04]Galant EAxA/W - Wymiana żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej
Anonymous - 30-10-2006, 21:12 Temat postu: Wymiana żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej Jak wymienić żarówkę podświetlenia tablicy rejestracyjnej w galancie EA? Czy mam to zrobić od wewnątrz czy od zewnątrz?
KamilR10 - 12-02-2009, 18:36
Normalnie robisz to na zewnątrz. Odkręcasz jedną śrubkę a później równomiernie ściągasz całą obudowę.
Tomek - 30-05-2010, 22:38
ja próbowałem zrobić to od zewnątrz, ale obudowa lampki nie chciała zejsć
no to sobie ściągnąłem tapicerke pod klapą, 2 śrubki, kilka spinek i efekt podobny
wymieniłem za jednym zamachem 2 żarówki na diodowe
Hugo - 31-05-2010, 08:38
tomek84 napisał/a: | ja próbowałem zrobić to od zewnątrz, ale obudowa lampki nie chciała zejsć | Trzeba troszkę pokombinować prawo-lewo i wyjdzie.
czekoladka_1981 - 31-05-2010, 08:59
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | ja próbowałem zrobić to od zewnątrz, ale obudowa lampki nie chciała zejsć | Trzeba troszkę pokombinować prawo-lewo i wyjdzie. |
U mnie żeby ściągnąć obudowy lampek tablicy rejst. tak były wyrobione i zardzewiale śrubki na krzyżak że musiałam przewiercać i założyć nowe.
m6riano - 31-05-2010, 22:22
czekoladka_1981 napisał/a: | Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | ja próbowałem zrobić to od zewnątrz, ale obudowa lampki nie chciała zejsć | Trzeba troszkę pokombinować prawo-lewo i wyjdzie. |
U mnie żeby ściągnąć obudowy lampek tablicy rejst. tak były wyrobione i zardzewiale śrubki na krzyżak że musiałam przewiercać i założyć nowe. |
Niestety ja chyba też będe musiał tak zrobić..próby odkręcenia na nic sie zdały.
Tanpit - 09-07-2013, 10:04
Wczoraj "bawiłem się" z podświetleniem tablicy rejestracyjnej. W moim sedanie poszło bez problemu, wiec według mnie trzeba się za to zabrać w nastepujący sposób:
1) Otwieramy klapę bagażnika dla wygody
2) Odkręcamy średniej wielkości krzyżakiem jedną śrubkę od obudowy lampki
3) Prawą stronę obudowy lekko wyciągamy, następnie przesuwamy całość w prawo, aby wyskoczyła z zaczepu
4) Mamy w ręku obudowę wiszącą na dosyć krótkim kablu, aby wyciągnąć żarówkę przekręcamy jej oprawkę i wysuwamy z obudowy
5) Wymieniamy żarówke i składamy w odwrotnej kolejności
Wydaje mi się, że nie ma tam czego urwać, bo plastikowy "zaczep" obudowy lampki jest dosyć masywny
Pozdrawiam
MKV - 25-03-2016, 15:18
A jakie tam są żarówki?
Bizi78 - 25-03-2016, 16:06
Powinny być W5W.
|
|
|