To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Jaki zamach podpasuje?

reloop7 - 17-02-2011, 19:55
Temat postu: [1G 90-94] Jaki zamach podpasuje?
Witam. Chciałbym sie dowiedziec jakies kolo zamachowe pasuje do silnika 4G63. Pytam z ciekawosc poniewaz w swojej eclipsie mam straszny bałagan z tym, zamach jest od innego auta i srednica jego jest mniejsza, a wyszlo to w momencie kiedy rozrusznik wymienialem, przykreciłem na 2 śruby do skrzyni i sie okazało ze nie zazebia sie z wieńcem :/ Normalnie brak słow, rozrusznik specjalnie podcinany na jedym uchu, straszna ktos maniane odje... odwalił.

Dziekuje za odp, pozdrawiam.

barteski - 17-02-2011, 21:05

hm trzeba by zdemontowac skrzynie i porównać z ori zamachem z gs skrzynie tez by obadac sie przydało a jak zamontowałeś rozrusznik tez rozwierciłeś ?? jak tamten ??
musimy sie spotkac kiedys to obkukam to z samej ciekawosci ta twoja MANIANE :)

Bartek - 17-02-2011, 22:03

To zlezy od skrzyni. Pod ori skrzynię z Eclipsa tylko ori zamach.
lombard - 17-02-2011, 22:46

Zależy jaki masz rocznik Eclipse w zależności od rocznika -MITSUBISHI GALANT I LANCER ORAZ HYUNDAI SONATA I CHYBA COUPE.Mowa oczywiście o autach z roczników zbliżonych od 89 do 95 z silnikiem 2,0 DOHC 4G63.Przed zakupem sprawdź ilość śrub mocujących koło - dwa rodzaje - mocowane na 7 śrub (najczęściej w poliftingowych eclipse) i 6 śrub( tzw. bolt) w przedliftingowych.Nie wiem czy na 100% ale chyba rozrusznik w przed i po lifcie jest inny więc może to nie wina zamachu tylko źle dobranego rozrusznika ?
Anonymous - 18-02-2011, 14:26

Jak coś dysponuję oryginalnym zamachem od Eclipse. Moje koło w połączeniu ze skrzynią od 4g67 nie podchodziło. Bartek robił podmiankę na koło od 4g67 :)
Oczywiście koło 6 bolt

lombard - 18-02-2011, 15:49

cy_cek napisał/a:
Jak coś dysponuję oryginalnym zamachem od Eclipse. Moje koło w połączeniu ze skrzynią od 4g67 nie podchodziło. Bartek robił podmiankę na koło od 4g67 :)
Oczywiście koło 6 bolt

Kolego zapodaj mi cenę tego koła na PW.

reloop7 - 18-02-2011, 18:47

No własnie chodzi o to ze nie ja wkladałem to kolo inne ;P Ktos kiedys musiła jakas maniane odwalic i czlowiek teraz sie poci zeby wszytsko bylo okey ;P
lombard - 18-02-2011, 21:07

Zmień koło na "oryginalne" - 6 lub 7 bolt w zależności od tego ile masz dziór na śruby w wale i masz po kłopocie.Szukaj z eclipse albo j/w pisałem.