To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] Mechanizm podnoszenia szyby

sqza - 19-02-2011, 21:08
Temat postu: [MSS ALL] Mechanizm podnoszenia szyby
Witam,

Mam problem z działaniem dwóch mechanizmów elektrycznego podnoszenia szyb: tylna prawa szyba wogoole się nie podnosi a szyba kierowcy po opuszczeniu na max już się nie podnosi (słychać jakieś pykanie delikatny ruch/podskok i nic).

Ze względu na zimę i fakt, że w tym okresie rzadko otwiera się szyby - to czekałem na wiosnę - zastanawiam się jednak w czym dokładnie może być problem - czy problem jest ze sterowaniem czy z samymi mechanizmami.

Na allegro znalazłem aukcje gdzie możliwy jest zakup mechanizmów do szyb elektrycznych - jednak do MSS od 2002r - ja posiadam wersje prze Liftem z 99r - i tu moje pytanie czy te mechanizmy będą pasowały do mojego Miśka ?

Link do aukcji:
http://moto.allegro.pl/mi...1449081385.html

cns80 - 21-02-2011, 07:58

Jak rozbierzesz drzwi i podasz prąd z aku "na krótko" to zobaczysz czy mechanizmy chodzą. Jak są OK to do wymiany przyciski.
Nie pamiętam jak dokładnie jest w MSS, bo ostatnio robiłem Vivaro, ale jeśli mi się nie pokićkało to na silniczku powinny być tylko dwa kable. Podając plus i minus szyba jedzie w jedną stronę, a zamieniając kable miejscami jedzie w przeciwną. Jeśli silniczki chodzą, a mimo to szyba nie jedzie to znaczy że pewnie prowadnice boczne szyby za mocno ją łapią. Trzeba je wyczyścić z syfu i przesmarować.

lapass - 21-02-2011, 08:35

Czy będą pasowały - najlepiej spytaj sprzedającego z tej aukcji, to jeden z mitsumaniaków ;)