To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - cykanie krokowca

emix - 28-02-2011, 21:10
Temat postu: cykanie krokowca
Witam !!! Mam problem z silniczkiem krokowym , po przekręceniu kluczyka na zapłon nie gaśnie CE i cyka cały czas krokowy (wtedy nie mogę odpalić miśka) jak kilka razy wyłączę i wyłączę zapłon to CE zgaśnie (krokowy już nie stuka) i mogę odpalić auto jakby nic się nie stało , silnik pracuje równo , a jak jest zimny jest ssanie . Proszę o jakieś rady, może już ktoś się spotkał z podobnym problemem!!!! Z góry dziękuję!!!!
lombard - 28-02-2011, 22:26

Zdejmij krokowca i go wyczyść ...
zenek_bb - 01-03-2011, 00:38

masz problem z przekaźnikiem ECU/Pompy paliwa a nie krokowym, krokowy spalony, odpięty, przyklejony, zatkany, stopiony, zjedzony, zardzewiały ani żaden inny nie spowoduje braku możliwości odpalenia auta, poza tym sprecyzuj trochę "nie mogę odpalić", rozrusznik kręci ładnie, kontrolki na desce świecą, ale auto nie odpala tak?

pożycz od kogoś na podmiankę na chwilę przekaźnik główny, dojście do niego jest po odkręceniu zaledwie prawego boczku konsoli środkowej, duży metalowy przekaźnik przykręcony do "rusztowania" konsoli środkowej (dokładnie taki)

po jego wymianie próbuj czy za każdym razem odpala auto, jeżeli będzie ok, a krokowy dalej będzie bzyczeć nieustannie na zapłonie czasami, tak jak kolega lombard mówi, czyszczenie krokowego i jego komory trzpienia

[ Dodano: 01-03-2011, 00:39 ]
aha, zapomniał bym najważniejszego:

na litość boską, CE świeci to migamy, migamy, migamy!! (parodia "ściągamy, ściągamy...")
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60508

daj znać jaki błąd wymiguje CE

emix - 01-03-2011, 15:45

dzięki za odzew w temacie!!! Sprawa załatwiona , dwa kondziorki w sterowniku wylały już wymienione , Misiek śmiga!!! :mrgreen: jeszcze tylko ustawić obroty. Pozdro !!!!!
zenek_bb - 01-03-2011, 21:09

to nie wyjaśnia problemu nieodpalania ale dobra... :)