Carisma - Techniczne - Włącznik świateł cofania
sylmak - 03-03-2011, 18:35 Temat postu: Włącznik świateł cofania Witam!
Mam problem z ciągle włączonymi światłami cofania. Zlokalizowałem włącznik przy skrzyni ale przy próbie wykręcenia zaczął wyciekać mi olej. Czy taki wyciek to normalka i czy trzeba zamontować od razu nowy a może wykręcam coś innego choć po odłączeniu wtyczki światła zgasły więc chyba trafiłem na właściwy. Pomocy bo mam zamiar go wymienić w sobotę.
robertdg - 03-03-2011, 19:56
Tak normalne
plecho1 - 03-03-2011, 20:04
Czasem taki włącznik potrafi się przyciąć, miałem tak w Maździe. Wykręciłem go rozruszałem i chodzi już 3 lata bez problemu.
marko81 - 03-03-2011, 20:12
Kolego jak go wykrecasz ? przecież on niema gwintu tylko zabezpieczenie poprzeczne,jest on tylko wsadzany a nastepnie bolcem poprzecznym zabezpieczony
hitman - 03-03-2011, 21:29
marko81 mylisz się czujnik jest wkrecany, jutro moge wrzucić zdjecia bo mam takowy. U mnie swiatła wstecznego nie daiałają już jakiś rok wymiwniłem czujnik, bezpieczniki i żarówki ok i dalej nie świecą. Nie wiem co może być przyczyną wiem że jak się ociepli to się za to porządnie wezme posprawdzam przewody kostki itp. ktoś nie dawno na forum prosił o wrzucenie schematu świateł wstecznego tylko nikt nie odpisał, jeśli ktoś ma coś pomocnego pod ręką niech da znać albo jakieś sugestie.
pawelsonx - 03-03-2011, 22:01
schematy są do pobrania w dziale download
hitman - 03-03-2011, 22:33
Mam mam te wszystkie schematy muszę aby znaleźć odpowiedni
|
|
|