Eclipse - Techniczne - Kontrolka ciśnienia oleju
adamstyu - 21-03-2011, 19:45 Temat postu: Kontrolka ciśnienia oleju Mam taki problem ze w czasie jazdy kontrolka oleju zapala mi sie i po jakims czasie gasnie no i tak co jakis czas. Oleju nie bierze caly czas w stanie jesli chodzi o cisnienie to na wskazniku na zegarach wszystko ok no i co najwazniejsze to nic sie z autem nie dzieje w czasie kiedy sie zapala czy pali. Auto pracuje caly czas tak samo i nie ma spadku mocy. Od czego to moze byc a moze ktos mial juz cos takiego????
robertdg - 21-03-2011, 21:44
może poprostu czujnik się wiesza/głupieje i trzeba go wymienić na nowy
lombard - 21-03-2011, 22:48
robertdg napisał/a: | może poprostu czujnik się wiesza/głupieje i trzeba go wymienić na nowy |
Dokładnie tak jak pisze robertdg - ten czujnik to stały numer w eclipse
adamstyu - 22-03-2011, 07:11
Ale to bedzie chyba czujnik stanu olojeju no nie??? Bo z cisnieniem tak jak mowilem wczesniej wskazowka ladnie pracuje nic dziwnego nie widzialem. A z tego co wiem to sa 2 stanu i cisnienia chyba ??
kicek86 - 22-03-2011, 08:08
adamstyu napisał/a: | Ale to bedzie chyba czujnik stanu olojeju no nie??? Bo z cisnieniem tak jak mowilem wczesniej wskazowka ladnie pracuje nic dziwnego nie widzialem. A z tego co wiem to sa 2 stanu i cisnienia chyba ?? |
tak, temat był już poruszany i było stwierdzane, że to wina czujnika. Masz dwa czujniki. Ten od poziomu, który miga jest wkręcany w misę olejową z wtyczką jest. Możesz odłączyć wtyczkę, wyczyścić styki i sprawdzić czy będzie OK. Sprawdzałeś poziom oleju? bo kontrolka zaczyna migać, gdy już jest poniżej połowy skali.
adamstyu - 22-03-2011, 17:39
Nie no z olejem pisalem ze nie bierze i ze jest w stanie (sprawdzam co jakis czas). Spoko jak tylko bede mial mozliwosc to sprawdze ten w misie. Dzieki i pozdrawiam
zenek_bb - 23-03-2011, 05:01
Czujnik ciśnienia oleju jak i przełącznik ciśnienia oleju wkręcone są w podstawę filtra oleju, to duże od dołu przy misce olejowej to czujnik, od wskazówki, przełącznik jest wyżej, też 1 pin, możesz go odłączyć do puki nie kupisz nowego/używanego.
|
|
|