To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Magiczny przycisk???

Anonymous - 04-11-2006, 20:29
Temat postu: Magiczny przycisk???
Dobrywieczorynka to all of you...
Pytanie z kategorii - nie znam się i wstyd mi zapytać. W lewych drzwiach obok "góra-dół" el. szyb znajduje się sympatyczny przycisk WDO LOCK - o ile znam angielski i umiem zgadywać może to być Window and Door Opening Lock - chodzi o co innego w sumie - tenże przycisk nie wyraża chęci działania niestety i nie mam pojmy jak go do tego zmusić;-)
Gdyby ktoś miał wiedzę jak to zrobić, bo pewnie nie jest to jakieś mega trudne, to byłbym wdzięczny za info w materii... Z góry silne fenksy.

Hubeeert - 04-11-2006, 20:32

Nie jest to trudne pytanie.
Przycisk ten służy do zablokowania pasażerom możliwości bawienia się elektrycznie sterowanymi szybami - przydatne jak wieziesz dzieci lub dorosłych nie reagujących na prośby o nie opuszczanie szyb ;-) Co do tego dlaczego nie działa - elektryczna częśc service manuala jest dostępna do ściągnięcia - masz tam rozrysowane połaczenia wszelkie ;-)

Anonymous - 04-11-2006, 20:46

Dzięki za podpowiedź - od dłuższej chwili usiłujemy wraz z Manhattan Queen rozpracować gdzie co i jak ( na manual'u ) ale cóż - ułomne my istoty i niestety bez powodzenia - jakieś rysunki, kreski, kropki i inne( a Monia dodaje jeszcze, że co gorsza nie są różowe!!! ) ;-) W
Hubeeert - 04-11-2006, 20:48

A jesteś pewny że to nie działa?

Włącz i spróbuj opuścić szybe po stronie pasażera ;-)

Anonymous - 04-11-2006, 20:51

Hubeeert napisał/a:
A jesteś pewny że to nie działa?

Włącz i spróbuj opuścić szybe po stronie pasażera ;-)

Próbuj opuścić oczywiście ze sterowania z drzwi pasażera (bo od strony kierowcy nadal będzie można opuszczać i podnosić szyby).

Anonymous - 04-11-2006, 20:54

Tak całkiem poważnie - to dziś udało mnie się uruchomić lewe światło postojowe tył przód oraz podświetlanie tablicy rozdzielczej ( zegarów ) - po usunięciu strasznie WK!!!!!!! ( czytaj - denerwującego ) zwarcia w przepalonej końcówce oświetlenia tablicy rej, więc sobię pomyślałem - czemu by jeszcze WDO nie uruchomić - ale po prawdzie NIE SPRAWDZAŁEM, he he he. Zara śmigamy testować. Wielkie dzięki za wyrozumiałość dla laików z Gorzówka. Pzdr silne. W
misia27 - 05-11-2006, 16:02

magiczny przycisk zostal przetestowany wczoraj w poznych godzinach wieczornych i DZIAŁA :) tak wiec niezdyscyplinowanym doroslym i dzieciom mozna blokowac szybke:)
Anonymous - 11-11-2006, 15:21

wojtiks napisał/a:
Tak całkiem poważnie - to dziś udało mnie się uruchomić lewe światło postojowe tył przód

W tej wersji colta jest taka możliwość? Bo w moim denerwuje mnie to że nie da się zostawić na postojówkach bo wtedy i tak liczniki się świecą nawet jak na maxa przygaszone.
I to jeszcze wybór świecenia prawy, lewy? W aucie ojca jest takie coś i zdziwony jestem że w dużo nowszym colcie tak nie ma.

Anonymous - 11-11-2006, 15:39

bodajze robi sie to tak:
wlacza sie kierunkowskaz i wylacza sie zaplon wyjmuje kluczyk ze stacyjki i powinno sie palic po jednej stronie tylko.

Anonymous - 11-11-2006, 16:13

deenbe napisał/a:
bodajze robi sie to tak:
wlacza sie kierunkowskaz i wylacza sie zaplon wyjmuje kluczyk ze stacyjki i powinno sie palic po jednej stronie tylko.

Serio serio?? Spróbuje :mrgreen:

krzys78 - 11-11-2006, 16:21

Ficu865 napisał/a:

W aucie ojca jest takie coś i zdziwony jestem że w dużo nowszym colcie tak nie ma.

Bo ojciec pewnie ma niemieckie auto :wink:

Hugo - 11-11-2006, 17:12

krzyś78 napisał/a:
Bo ojciec pewnie ma niemieckie auto

szmelcwageny tak mają. Colty fabrycznie chyba nie.

Anonymous - 11-11-2006, 17:13

krzyś78 napisał/a:
Ficu865 napisał/a:

W aucie ojca jest takie coś i zdziwony jestem że w dużo nowszym colcie tak nie ma.

Bo ojciec pewnie ma niemieckie auto :wink:

Dokładnie :wink:

krzys78 - 11-11-2006, 20:40

Ojciec ma Audi,a brat VW,więc jakby wiem na pewno,że tak mają. I nie tylko samochody VAG, inne niemce też.
Anonymous - 12-11-2006, 10:34

deenbe napisał/a:
bodajze robi sie to tak:

Zonk to se ne da..

[ Dodano: 12-11-2006, 10:34 ]
a może jakaś inna możliwość zostawienia auta na postojówkach żeby zegary sie nie świeciły??