Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:23
Magiczny przycisk???
Autor Wiadomość
wojtiks
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2006, 20:29   Magiczny przycisk???

Dobrywieczorynka to all of you...
Pytanie z kategorii - nie znam się i wstyd mi zapytać. W lewych drzwiach obok "góra-dół" el. szyb znajduje się sympatyczny przycisk WDO LOCK - o ile znam angielski i umiem zgadywać może to być Window and Door Opening Lock - chodzi o co innego w sumie - tenże przycisk nie wyraża chęci działania niestety i nie mam pojmy jak go do tego zmusić;-)
Gdyby ktoś miał wiedzę jak to zrobić, bo pewnie nie jest to jakieś mega trudne, to byłbym wdzięczny za info w materii... Z góry silne fenksy.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-11-2006, 20:32   

Nie jest to trudne pytanie.
Przycisk ten służy do zablokowania pasażerom możliwości bawienia się elektrycznie sterowanymi szybami - przydatne jak wieziesz dzieci lub dorosłych nie reagujących na prośby o nie opuszczanie szyb ;-) Co do tego dlaczego nie działa - elektryczna częśc service manuala jest dostępna do ściągnięcia - masz tam rozrysowane połaczenia wszelkie ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

wojtiks
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2006, 20:46   

Dzięki za podpowiedź - od dłuższej chwili usiłujemy wraz z Manhattan Queen rozpracować gdzie co i jak ( na manual'u ) ale cóż - ułomne my istoty i niestety bez powodzenia - jakieś rysunki, kreski, kropki i inne( a Monia dodaje jeszcze, że co gorsza nie są różowe!!! ) ;-) W

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-11-2006, 20:48   

A jesteś pewny że to nie działa?

Włącz i spróbuj opuścić szybe po stronie pasażera ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2006, 20:51   

Hubeeert napisał/a:
A jesteś pewny że to nie działa?

Włącz i spróbuj opuścić szybe po stronie pasażera ;-)

Próbuj opuścić oczywiście ze sterowania z drzwi pasażera (bo od strony kierowcy nadal będzie można opuszczać i podnosić szyby).

wojtiks
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2006, 20:54   

Tak całkiem poważnie - to dziś udało mnie się uruchomić lewe światło postojowe tył przód oraz podświetlanie tablicy rozdzielczej ( zegarów ) - po usunięciu strasznie WK!!!!!!! ( czytaj - denerwującego ) zwarcia w przepalonej końcówce oświetlenia tablicy rej, więc sobię pomyślałem - czemu by jeszcze WDO nie uruchomić - ale po prawdzie NIE SPRAWDZAŁEM, he he he. Zara śmigamy testować. Wielkie dzięki za wyrozumiałość dla laików z Gorzówka. Pzdr silne. W

misia27 
Mitsumaniak
KRÓLOWA MANHATTAŃSKA

Auto: Colt 1,5 glxi '91 4G15
Wysłany: 05-11-2006, 16:02   

magiczny przycisk zostal przetestowany wczoraj w poznych godzinach wieczornych i DZIAŁA :) tak wiec niezdyscyplinowanym doroslym i dzieciom mozna blokowac szybke:)

17 czerwca 2011r.- impreza urodzinowa z okazji 20-tych urodzin Mitsusia :D

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2006, 15:21   

wojtiks napisał/a:
Tak całkiem poważnie - to dziś udało mnie się uruchomić lewe światło postojowe tył przód

W tej wersji colta jest taka możliwość? Bo w moim denerwuje mnie to że nie da się zostawić na postojówkach bo wtedy i tak liczniki się świecą nawet jak na maxa przygaszone.
I to jeszcze wybór świecenia prawy, lewy? W aucie ojca jest takie coś i zdziwony jestem że w dużo nowszym colcie tak nie ma.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2006, 15:39   

bodajze robi sie to tak:
wlacza sie kierunkowskaz i wylacza sie zaplon wyjmuje kluczyk ze stacyjki i powinno sie palic po jednej stronie tylko.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2006, 16:13   

deenbe napisał/a:
bodajze robi sie to tak:
wlacza sie kierunkowskaz i wylacza sie zaplon wyjmuje kluczyk ze stacyjki i powinno sie palic po jednej stronie tylko.

Serio serio?? Spróbuje :mrgreen:

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Wysłany: 11-11-2006, 16:21   

Ficu865 napisał/a:

W aucie ojca jest takie coś i zdziwony jestem że w dużo nowszym colcie tak nie ma.

Bo ojciec pewnie ma niemieckie auto :wink:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 11-11-2006, 17:12   

krzyś78 napisał/a:
Bo ojciec pewnie ma niemieckie auto

szmelcwageny tak mają. Colty fabrycznie chyba nie.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2006, 17:13   

krzyś78 napisał/a:
Ficu865 napisał/a:

W aucie ojca jest takie coś i zdziwony jestem że w dużo nowszym colcie tak nie ma.

Bo ojciec pewnie ma niemieckie auto :wink:

Dokładnie :wink:

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Wysłany: 11-11-2006, 20:40   

Ojciec ma Audi,a brat VW,więc jakby wiem na pewno,że tak mają. I nie tylko samochody VAG, inne niemce też.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2006, 10:34   

deenbe napisał/a:
bodajze robi sie to tak:

Zonk to se ne da..

[ Dodano: 12-11-2006, 10:34 ]
a może jakaś inna możliwość zostawienia auta na postojówkach żeby zegary sie nie świeciły??

Odpowiedz do tematu