Space Star Techniczne - [MSS 1.6] PRZEDNIE WYCIERACZKI
gustaw - 09-04-2011, 14:46 Temat postu: [MSS 1.6] PRZEDNIE WYCIERACZKI Witam.Czu kto¶ rozbierał mechanizm przednich wycieraczek?W moim mi¶ku wycieraczki s± strasznie luzne tzn.gdy chwycę wycieraczkę ręk±,to zachowuj± się jak by nie były dokręcone,przez to wycieraczka od strony pasażera wychodzi mi za szybę na uszczelkę,ponadto przy otwieraniu maski ta haczy o wycieraczkę.Czy jest w tym mechanizmie jaka¶ regulacja?
saymon - 09-04-2011, 16:44
Wydaje mi się że nie ma żadnej regulacji. Ten sam mechanizm przerabiałem w Cari. Plastikowe gniazda które się wyrabiaj± i powoduj± luzy, również tuleje w których chodz± sworznie do których przykręca się ramie wycieraczki się wyrabiaj±. W cari miałem już tak wyrobione że w czasie jazdy w deszczu prowadnice portawiły się rozł±czyć. Jazda w deszczu bez wycieraczek - masakra.
Wymieniłem wszystko na lepsze używki.
robertdg - 09-04-2011, 17:22
gustaw napisał/a: | Witam.Czu kto¶ rozbierał mechanizm przednich wycieraczek?W moim mi¶ku wycieraczki s± strasznie luzne tzn.gdy chwycę wycieraczkę ręk±,to zachowuj± się jak by nie były dokręcone,przez to wycieraczka od strony pasażera wychodzi mi za szybę na uszczelkę,ponadto przy otwieraniu maski ta haczy o wycieraczkę.Czy jest w tym mechanizmie jaka¶ regulacja? | Masz do wymiany mechanizm wycieraczek
gustaw - 10-04-2011, 09:17
Dzięki za pomoc,będę musiał jednak przyjrzeć się tym gniazdom i tulejom.
|
|
|