To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] demontaz nawiewu

Bercik76 - 11-04-2011, 13:16
Temat postu: [E54A 2.0 V6] demontaz nawiewu
Witam.Zmieniam wlasnie podswietlenia i we wszystkich przelacznikach juz to zrobilem.Pozostaje mi tylko przelacznik ogrzewania tylnej szyby i zegarek i tu moje pytanie czy moze ktos to rozbieral i moze cos podpowiedziec bo nie chcialbym czegos urwac.Z gory dziekuje za podpowiedzi.
k@rol - 11-04-2011, 21:49

mój brat raz to rozebrał i źle się to skończyło choc chyba dlatego że brak mu było cierpliwości (w nerwach plastików lepiej nie demontowac :evil: ) poza tym ze na zaczepy trzeba uważac to prowadnice nawiewów (tych krateczek) można pogubic, są malutkie i delikatne więc jak się zdarzy że Ci wypadną (choc same z siebie nie powinny ale różnie bywa) to trzeba uważac żeby ich nie połamac...aha i uważaj na przyciski od zegarka bo też łatwo zgubic.

Brat zgubił wszystkie prowadnice i guziki, udało mi się zlokalizowac po jednej sztuce w tunelu pod wykładziną, prowadnica pękła mi w palcach a guzik jakoś się trzyma ale zegarek działa kiedy chce :D

Wszyc - 11-04-2011, 23:53

luz nie jest tak źle spokojnie podważać od dołu potem od góry ale delikatnie patrzeć czy wszystkie zaczepy puściły na spokojnie bez pośpiechu za to gorzej jest wsadzić to z powrotem :/ trawienie tymi wlotami powietrza na miejsce to jest trochę pitolenia
areksz121 - 12-04-2011, 00:51

Jeszcze zależy, czy klimatronik, czy zwykła klima...o ile jest :) Obie wersje przerabiałem i z klimatronikiem jest łatwiejsza - w drugim przypadku dochodzą linki sterujące :) Nie ma co, pomyśleli nad przykręceniem tych przycisków (szyba, awaryjne) od tyłu, jakby to się nie dało na zatrzaskach :?

Aha, a co do tych prowadniczek, to też zgubiłem za pierwszym razem, ale bajer jest z kleju na gorąco uformować i zdaje egzamin :wink:

Bercik76 - 12-04-2011, 08:36

Dzieki bardzo. Bede probowal,moze sie uda bez zadnych strat :lol: