Galant VR4 E88A 92-96 - Co z normalnych Galantów można zaadaptować do E88A
Wojciech Bogacz - 14-04-2011, 22:24 Temat postu: Co z normalnych Galantów można zaadaptować do E88A Jak już wziąłem się za doprowadzenie maszyny do możliwe najlepszego stanu to kombinuję też, jak zrobić to w miarę budżetowo a jednocześnie bez szczególnych kompromisów.
Z rzeczy drobnych np. potrzebuję :
- fotel kierowcy (zapewne da się z innych Gali porwać )),
- chłodnicę klimatyzacji,
- tylny zderzak
- przedni zderzak
- reflektory przednie
Interesuje mnie konkretnie - co z powyższych nada się do E88A ??
Wszyc - 14-04-2011, 22:47
Wszystko się nada ze zwykłego E5 prócz wydechu, silnika, skrzyni biegów, podłogi i baku paliwa
A fotele to sobie możesz i z EA dorwać albo z Eclipse 3generacji
Krzyzak - 15-04-2011, 07:09
hamulce też nie pasują
Wszyc - 15-04-2011, 13:44
Krzyzak napisał/a: | hamulce też nie pasują |
Jak nie? jak całe przeszczepisz to pasują hahaha
No ale dobra bez żartów słuszna uwaga jeszcze istnieje mit że belka silnika jest inna ale ja tam osobiście nie jestem przekonany
mc - 15-04-2011, 21:12
Ja bym z chęcią zaadaptował szufladkę na napoje z amerykańca ale jakoś nie mogę dostać na allegro.
Reflektory przed zakupem sprawdż czy mają regulację wysokości. No i zderzaki były też bez tych dokładek dolnych.
Wojciech Bogacz - 17-04-2011, 11:28
Czyli okazuje się, że "przeszczepić" można całkiem sporo Jak będzie okazja to może kupię za grosze jakiegoś zwykłego E5 tak na części
davyjohn - 24-05-2011, 01:35
Czy ktoś sprawdzał kompatybilność tylnych części blach w okolicach progów i mocowań wahaczy?
Wszyc - 24-05-2011, 03:14
nie jeden człowiek przeszczepiał do E5 4x4 więc o blachy nie masz co się bać jedyna różnica w blachach to tunel środkowy
Tylko zasmucę Cie co do progów ciężko będzie o takie w lepszym stanie niż pewnie masz no ale można poszukać mój blacharz do mojego E5 był zmuszony od początku wszystko samemu z blachy wyginać, profilować i montować itp. bo nie znalazłem egzemplarza z progami w lepszym stanie
Jak progi Ci idą opukaj dobrze auto śrubokrętem w okolicach progów oraz zbadaj podłogę nawet w odległości do 15cm od progu na całej długości auta oraz okolice gdzie podłużnice które idę pod podłogą łączą się z podłogą Polecam bo potem się może okazać że na szrocie za mało blachy odciąłeś od dawcy
Jak dobrze postukasz popukasz tu i ówdzie możesz odkryć naprawdę ciekawe "skarby"
davyjohn - 24-05-2011, 09:54
Auto już zostało gruntownie zbadane specjalnym miernikiem (tak określił śrubokręt mój spec od "metaloplastyki")
O przeszczepy pytam, bo zawsze to krótsza i tańsza robota niż gięcie nowej blachy. Podłoga w środku jest zdrowa na szczęście i miejsce wycinki mamy już sprecyzowane.
Wszyc - 24-05-2011, 11:28
To pozostaje trzymać kciuki za to że Ci się uda dawce blach znaleźć
Wojciech Bogacz - 24-05-2011, 12:18
Ja tylko mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zrobić przed zlotem tą konserwację - co do wycinania okaże się, jak już autko będzie rozmontowane (znowu) bo na razie trzeba je zmontować i zobaczyć jak skrzynia działa.
davyjohn - 07-06-2011, 17:43
Czy układ hamulca postojowego jest taki sam? Przeglądałem katalog części i wychodzi mi, że tak. Ale wiecie, pewności nie mam
Frost - 07-06-2011, 23:01
identyczny
davyjohn - 08-06-2011, 11:27
Japaneze twierdzi, że jakieś tam mocowanie minimalnie się różni - ale to nie problem.
Natomiast powiedział, że od EA też będzie pasować.
[ Dodano: 19-06-2011, 21:44 ]
Tak się zastanawiam: rozrząd z pompą - wejdzie od EA5? Wiem, że silniki są odwrotnie umieszczone, ale czy ma to wpływ na kompatybilność?
|
|
|