To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Niedziałające a właściwie działające cały czas wycieraczki

zxcvbnm - 24-04-2011, 19:51
Temat postu: Niedziałające a właściwie działające cały czas wycieraczki
Wiem, że jest temat o wycieraczkach zamieściłem tam post, lecz tutaj chyba jest większe prawdopodobieństwo, że ktokolwiek go dostrzeże.

Mam problem z niedziałającymi wycieraczkami przednimi a właściwie bardziej z tym że działają cały czas i nie można ich wyłączyć działają szybciej/wolniej (przełącznik w górę/ w dół ) ale w miejscu gdzie powinny być wyłączone działają tak jak na "1 biegu"
nie wiem czy to może jakaś wskazowka ale rownież przednie spryskiwacze nie działają

Ja obstawiał bym raczej przełącznik zespolony ?
można go nie wiem jakoś łatwo wymontować bez zdejmowania kierownicy ? czy bez tego się nie obejdzie ?
czy wystarczy
Kod:

Wystarczy odkrecic 2 srubki (po prawej stronie - jedna na gorze druga na dole) i odlaczyc jedną kostkę zeby zdjac caly przelacznik do wycieraczek.
Nie trzeba sciagac kierownicy. Po sciagnieciu pod biala przykrywką jest ukladzik sprawdz na nim luty.

patrząc na zdjęcie aukcji przełączników zespolonych wydaje się być od światel i od szyb połączony i trzeba by wg tej fotki wymontować kierownicę ?
nie mogę pewnie dać linka do aukcji z przełącznikiem ale np. na aukcji jest jeszcze informacja o taśmie airbag ? można w razie czego użyc obecnej taśmy ? - to tak gdyby się może trafił przełącznik bez taśmy jeśli takie ktoś sprzedaje ?