To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Ubezpieczenia - Ubezpieczenie przyczepki

gulgulq - 11-05-2011, 07:08
Temat postu: Ubezpieczenie przyczepki
Mam pytanko - posiadam przyczepkę samo. ubezpieczoną - OC. Ubezpieczenie skończyło mi się jakieś tydzień temu. Na dzień dzisiejszy nie wiem czy to ubezpieczenie samo się przedłużyło o kolejny rok czy wygasło i muszę wykupić gdzieś nowe?? jeśli się przedłużyło to czy przyślą mi do domu polisę wraz z kwitkiem do wpłaty czy muszę się upominać ??
cns80 - 11-05-2011, 08:00

Raczej na pewno się przedłużyło, bo nowelizacja chyba jeszcze nie weszła w życie. Co do wysyłania kwitka to myślę że to zależy od standardów ubezpieczyciela. Np Link mi przysyłał zawsze po czasie, a PZU nie wysyła, ale z kolei co 5 lat wysyłają mi do zapłacenia OC za pojazd który mi skradziono, został wyrejestrowany i zgłosiłem to u nich :roll:
atsar - 12-05-2011, 09:44

gulgulq, powinni przedłużyć, ale nie zawsze to robią.
Dla przykładu, kumpel nie wypowiedział OC auta, które i tak stało w stodole (mimo wszystko i tak powinno być ubezpieczone), nic mu nie przysłali, minął rok, znowu nic, wiec w końcu z ciekawości poszedł i się okazało, że owszem ta pierwsza była przedłużona z automatu, ale już druga nie i ma przerwę w ubezpieczeniu.
Umowa nie przedłuża się, jeśli była rozłożona na raty i któraś z rat nie została opłacona...
Gdzie miałeś ubezpieczone?

gulgulq - 15-05-2011, 09:08

uniqa - oplacone w calosci od razu