|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ubezpieczenie przyczepki |
Autor |
Wiadomość |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-05-2011, 07:08 Ubezpieczenie przyczepki
|
|
|
Mam pytanko - posiadam przyczepkę samo. ubezpieczoną - OC. Ubezpieczenie skończyło mi się jakieś tydzień temu. Na dzień dzisiejszy nie wiem czy to ubezpieczenie samo się przedłużyło o kolejny rok czy wygasło i muszę wykupić gdzieś nowe?? jeśli się przedłużyło to czy przyślą mi do domu polisę wraz z kwitkiem do wpłaty czy muszę się upominać ?? |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 11-05-2011, 08:00
|
|
|
Raczej na pewno się przedłużyło, bo nowelizacja chyba jeszcze nie weszła w życie. Co do wysyłania kwitka to myślę że to zależy od standardów ubezpieczyciela. Np Link mi przysyłał zawsze po czasie, a PZU nie wysyła, ale z kolei co 5 lat wysyłają mi do zapłacenia OC za pojazd który mi skradziono, został wyrejestrowany i zgłosiłem to u nich |
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
|
Wysłany: 12-05-2011, 09:44
|
|
|
gulgulq, powinni przedłużyć, ale nie zawsze to robią.
Dla przykładu, kumpel nie wypowiedział OC auta, które i tak stało w stodole (mimo wszystko i tak powinno być ubezpieczone), nic mu nie przysłali, minął rok, znowu nic, wiec w końcu z ciekawości poszedł i się okazało, że owszem ta pierwsza była przedłużona z automatu, ale już druga nie i ma przerwę w ubezpieczeniu.
Umowa nie przedłuża się, jeśli była rozłożona na raty i któraś z rat nie została opłacona...
Gdzie miałeś ubezpieczone? |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|