To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - dolot rury do filtra powietrza

arturodob - 19-05-2011, 09:48
Temat postu: dolot rury do filtra powietrza
witam wszytkich mam problem z rura ktora prowadzi powietrze to filtra powietrza poniewaz buczy i jest tak przyczepiona jak by wogole nie byla czyli na dwoch plastikowych wkretach przykrecona do karoseri i mam pytanko czy jakos mozna inaczej zamocowac ja . Silnik mam 2.0 vw pozdrawiam
Grzesq - 19-05-2011, 10:06
Temat postu: Re: dolot rury do filtra powietrza
arturodob napisał/a:
witam wszytkich mam problem z rura ktora prowadzi powietrze to filtra powietrza poniewaz buczy i jest tak przyczepiona jak by wogole nie byla czyli na dwoch plastikowych wkretach przykrecona do karoseri i mam pytanko czy jakos mozna inaczej zamocowac ja . Silnik mam 2.0 vw pozdrawiam

Miałem to samo u siebie, zgłosiłem to w serwisie, powiedzieli że nie ma sensu wymieniać na nową bo będzie to samo :twisted: . Spieli tą rurę dwoma plastikowymi opaskami. EFEKT - > nic nie rezonuje i nie buczy.

K.K - 19-05-2011, 20:31
Temat postu: Re: dolot rury do filtra powietrza
Grzesq napisał/a:
arturodob napisał/a:

Miałem to samo u siebie, zgłosiłem to w serwisie, powiedzieli że nie ma sensu wymieniać na nową bo będzie to samo :twisted: . Spieli tą rurę dwoma plastikowymi opaskami. EFEKT - > nic nie rezonuje i nie buczy.

Też to miałem u siebie. Wymienili mi na nową rurę rok temu i do tej pory jest ok

bonito - 19-05-2011, 21:47

Rura jest po prostu złożona luźno z dwóch części, które pod wpływem wibracji wydają taki odgłos. Obwinąłem ją w dwóch miejscach czarnym power-tape i przestało burczeć... (rozwiązanie nieeleganckie, ale nie gorsze niż oryginalna myśl techniczna Mitsubishi...) :wink:
bonito

arturodob - 19-05-2011, 21:53
Temat postu: rura
straszne dziadowsko to jest zrobione ja dzis spiolem to trzema spinkami i jest ok zobaczymy na jak długo ale powiem wam ze to strasznie denerwujace takie buczenie !!!!