Outlander II GEN Techniczne - dolot rury do filtra powietrza
arturodob - 19-05-2011, 09:48 Temat postu: dolot rury do filtra powietrza witam wszytkich mam problem z rura ktora prowadzi powietrze to filtra powietrza poniewaz buczy i jest tak przyczepiona jak by wogole nie byla czyli na dwoch plastikowych wkretach przykrecona do karoseri i mam pytanko czy jakos mozna inaczej zamocowac ja . Silnik mam 2.0 vw pozdrawiam
Grzesq - 19-05-2011, 10:06 Temat postu: Re: dolot rury do filtra powietrza
arturodob napisał/a: | witam wszytkich mam problem z rura ktora prowadzi powietrze to filtra powietrza poniewaz buczy i jest tak przyczepiona jak by wogole nie byla czyli na dwoch plastikowych wkretach przykrecona do karoseri i mam pytanko czy jakos mozna inaczej zamocowac ja . Silnik mam 2.0 vw pozdrawiam |
Miałem to samo u siebie, zgłosiłem to w serwisie, powiedzieli że nie ma sensu wymieniać na nową bo będzie to samo . Spieli tą rurę dwoma plastikowymi opaskami. EFEKT - > nic nie rezonuje i nie buczy.
K.K - 19-05-2011, 20:31 Temat postu: Re: dolot rury do filtra powietrza
Grzesq napisał/a: | arturodob napisał/a: | witam wszytkich mam problem z rura ktora prowadzi powietrze to filtra powietrza poniewaz buczy i jest tak przyczepiona jak by wogole nie byla czyli na dwoch plastikowych wkretach przykrecona do karoseri i mam pytanko czy jakos mozna inaczej zamocowac ja . Silnik mam 2.0 vw pozdrawiam |
Miałem to samo u siebie, zgłosiłem to w serwisie, powiedzieli że nie ma sensu wymieniać na nową bo będzie to samo . Spieli tą rurę dwoma plastikowymi opaskami. EFEKT - > nic nie rezonuje i nie buczy. |
Też to miałem u siebie. Wymienili mi na nową rurę rok temu i do tej pory jest ok
bonito - 19-05-2011, 21:47
Rura jest po prostu złożona luźno z dwóch części, które pod wpływem wibracji wydają taki odgłos. Obwinąłem ją w dwóch miejscach czarnym power-tape i przestało burczeć... (rozwiązanie nieeleganckie, ale nie gorsze niż oryginalna myśl techniczna Mitsubishi...)
bonito
arturodob - 19-05-2011, 21:53 Temat postu: rura straszne dziadowsko to jest zrobione ja dzis spiolem to trzema spinkami i jest ok zobaczymy na jak długo ale powiem wam ze to strasznie denerwujace takie buczenie !!!!
|
|
|