To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - Poduszka pasażera

KaWu - 31-05-2011, 18:53
Temat postu: Poduszka pasażera
Czy jest możliwość w Colcie CJ wyłączenia poduszki pasażera :?:
Chodzi mi o programowe odłączenie a nie odpinanie kostki i ogldanie świeccej kontroli SRS.

Chodzi o możliwość przewożenia dziecka na przednim siedzeniu w foteliku / nosidełku.

Pozdrawiam

yxcv11 - 11-08-2011, 20:22

KaWu i jak można ja wyłaczyć dzisiaj w pracy sie na tym temetem zastanawiałem, jeśli tak to gdzie
KaWu - 24-08-2011, 14:55

yxcv11 napisał/a:
KaWu i jak można ja wyłaczyć dzisiaj w pracy sie na tym temetem zastanawiałem, jeśli tak to gdzie

Można. Ale trzeba się pogodzić z brakiem poduszki i świecącą lampką CE lub wyjątą żarówką :D
Póki co autko jeszcze nie jeździ z dzieckiem na przednim siedzeniu w foteliku tyłem i poduszka jest - jak byla.

krzysieg - 24-08-2011, 22:02

W razie wypadku ewentualnego możesz tego żałować że odłączyłeś ....różnie bywa .
Niech jeździ tyłem lub na tylnym siedzeniu .

KlaudiuszBdg - 25-08-2011, 00:21

KaWu napisał/a:
yxcv11 napisał/a:

Póki co autko jeszcze nie jeździ z dzieckiem na przednim siedzeniu w foteliku tyłem i poduszka jest - jak byla.

Czego ma zalować ? 8)

KaWu - 25-08-2011, 07:46

krzysieg napisał/a:
Niech jeździ tyłem lub na tylnym siedzeniu

krzysieg, zrozumiałeś temat :?: Przecież o to chodzi, że przewożenie tyłem z przodu jest zabronione w tym przypadku ...
A póki co jeździ na tylnym siedzeniu.

kojomedal - 25-08-2011, 22:38

w schowku nie ma wyłącznika?
krzysieg - 26-08-2011, 01:52

Cytat:
krzysieg, zrozumiałeś temat :?: Przecież o to chodzi, że przewożenie tyłem z przodu jest zabronione w tym przypadku ...
A póki co jeździ na tylnym siedzeniu.

Są wady i zalety posiadania poduszki wady to to o czym piszesz a zaleta to bezpieczeństwo
w razie wypadku .
Nie wiem czy nie musisz mieć to udokumentowane , jak udowodnisz policji w trakcie kontroli
że jest odłączona ?

kojomedal - 26-08-2011, 09:49

Z tego co pamiętam to w tym modelu dezaktywuje się poduszkę pasażera(wył kluczykiem,w schowku)
KlaudiuszBdg - 26-08-2011, 23:14

Z tego co wiem to nie ma takiej mozliwosci. Jezeli jest - po prosze o foto na dowod
simpson - 18-06-2012, 12:28

podbijam,
komuś udało się znaleźć dedykowane rozwiązanie do wyłączenia poduszki pasażera w CJ?