Space Runner Techniczne - Pytanie o felgi
nimrodelipapi - 04-06-2011, 11:57 Temat postu: Pytanie o felgi WIAM
Przy okazji ustawiania zbierzności na zimowych kołach okazało się, że stalowe felgi które mam są różne 3x 5J i 1x 5 1/2 J, pytałem gościa w warsztacie z oponani czy może być jakiś problem w trakcji samochodu np w zimie gdy jedna z felg jest szersza od pozostałych - stwierdził że nie - szczerze powiem nie ufam tej opini. Wydaje mi się, że może mieć to wpływ na wysokość całej całego kola.
W zimie zauważyłem zwłaszcza na drogach betonowych ( takich jak są np w Żorach ) tył samochodu próbuje uciekać na boki - auto prawie dryfuje, zbierzność i ciśnienie w kołach jest systematycznie kontrolowane.
rus_one - 06-06-2011, 09:02
Szerokość felgi nie ma wpływu na wysokość koła. Ale też myślę że powinny być takie same chociaż na osiach (2x przód 2x tył) Sprawdź jaką masz na zapasie i podmień jak będzie ok.
Adaho_krak - 07-06-2011, 09:42
rus_one napisał/a: | Szerokość felgi nie ma wpływu na wysokość koła. Ale też myślę że powinny być takie same chociaż na osiach (2x przód 2x tył) |
Podzielam zdanie rus_one, ale zanim zaczniesz kombinacje to potwierdź tą informację. Ja miałem przypadek że wulkanizator mi powiedział, że mam opony bieżnikowane. Okazało się, że są fabryczne.
wloczykij - 22-06-2016, 21:21
Pytanko do Was, bo wolę byc pewny przed kupnem. Czy alufelgi o rozstawie śrub: 5 x 114,3 i rozmiarze 7J 15 H2 ET 37 podejdą do Space Runnera II z 2000 roku? Wiem, że rozstaw jest włąściwy, ale nie znam się ta tych kolejnych oznaczeniach.
Z góry dziękuję za pomoc!
[ Dodano: 26-06-2016, 23:04 ]
Nikt mi nie pomoże?
|
|
|