Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o felgi
Autor Wiadomość
nimrodelipapi 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2,4 CTV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2011, 11:57   Pytanie o felgi

WIAM
Przy okazji ustawiania zbierzności na zimowych kołach okazało się, że stalowe felgi które mam są różne 3x 5J i 1x 5 1/2 J, pytałem gościa w warsztacie z oponani czy może być jakiś problem w trakcji samochodu np w zimie gdy jedna z felg jest szersza od pozostałych - stwierdził że nie - szczerze powiem nie ufam tej opini. Wydaje mi się, że może mieć to wpływ na wysokość całej całego kola.
W zimie zauważyłem zwłaszcza na drogach betonowych ( takich jak są np w Żorach ) tył samochodu próbuje uciekać na boki - auto prawie dryfuje, zbierzność i ciśnienie w kołach jest systematycznie kontrolowane.

rus_one 
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Wysłany: 06-06-2011, 09:02   

Szerokość felgi nie ma wpływu na wysokość koła. Ale też myślę że powinny być takie same chociaż na osiach (2x przód 2x tył) Sprawdź jaką masz na zapasie i podmień jak będzie ok.

A to mój colcik :-) )) Sprzedany... MSR 1,8 automat 94 r sprzedany... MM nr. 507 Obecnie hmmm- opel

Uploaded with ImageShack.us

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 07-06-2011, 09:42   

rus_one napisał/a:
Szerokość felgi nie ma wpływu na wysokość koła. Ale też myślę że powinny być takie same chociaż na osiach (2x przód 2x tył)

Podzielam zdanie rus_one, ale zanim zaczniesz kombinacje to potwierdź tą informację. Ja miałem przypadek że wulkanizator mi powiedział, że mam opony bieżnikowane. Okazało się, że są fabryczne.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

wloczykij 
Nowy Forumowicz

Auto: space runner 2.0
Wysłany: 22-06-2016, 21:21   

Pytanko do Was, bo wolę byc pewny przed kupnem. Czy alufelgi o rozstawie śrub: 5 x 114,3 i rozmiarze 7J 15 H2 ET 37 podejdą do Space Runnera II z 2000 roku? Wiem, że rozstaw jest włąściwy, ale nie znam się ta tych kolejnych oznaczeniach.
Z góry dziękuję za pomoc!

[ Dodano: 26-06-2016, 23:04 ]
Nikt mi nie pomoże?

Odpowiedz do tematu