To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.5TD 3D] poszukuję czujnika ABS do przedniego prawego koła

bucephalus - 14-06-2011, 13:31
Temat postu: [2.5TD 3D] poszukuję czujnika ABS do przedniego prawego koła
Witam wszystkich, wiem że to nie miejsce i czas na to ale jak już piszę posta to się przywitam jak newbe.

Jak w temacie, padł mi czujnik ABS prawego koła i jest na etapie poszukiwań nowego/używanego. Czy ktoś się orientuję gdzie można coś takiego nabyć ?

A może ktoś wie czy pasuje do tego samochodu czujnik z jakiegoś innego ... :) pytam bo a nóż a widelec coś takiego będzie.

Jeszcze raz witam i pozdrawiam,
Bucephalus

jaculo - 28-06-2011, 17:29

Muszę cie pocieszyć że mam ten sam problem. Wymieniałem jesienią zwrotnice, i przyszła ale z uszkodzonym czujnikiem - nikt sie nie chce przyzać - kto zawinił... Ale pociesze cie - jeżdże bez czujnika (i absu) i wcale nie widze różnicy w jeździe - do tej, kiedy czujnik był. Jedyne co to świecąca kontrolka awarii absu, ale już sie do tego przyzwyczaiłem, i nie szukam już czujnika.... Jeżdzi się w terenie tak samo....
pzdr

Faraonix - 28-06-2011, 18:54

zima juz niekoniecznie bedzie tak samo
lukas 78 - 29-06-2011, 11:35

co do czujnika to on sam pada rzadko
przeważnie przełamuje się przewód łaczący z instalacją
da się to skutecznie naprawić , przynajmniej dawało mi się naprawić w innych autach
z resztą pisałem ci jak na innym forum :wink:

zbyszekm2 - 30-06-2011, 11:57

Pada za to często przy nie umiejętnej wymianie klocków hamulcowych lub tarcz hamulcowych. często jak mechanik uderza młotkiem aby poluzować tarcze lub zacisk to czujnik ulega uszkodzeniu.