Pajero II - [2.5TD 3D] poszukuję czujnika ABS do przedniego prawego koła
bucephalus - 14-06-2011, 13:31 Temat postu: [2.5TD 3D] poszukuję czujnika ABS do przedniego prawego koła Witam wszystkich, wiem że to nie miejsce i czas na to ale jak już piszę posta to się przywitam jak newbe.
Jak w temacie, padł mi czujnik ABS prawego koła i jest na etapie poszukiwań nowego/używanego. Czy ktoś się orientuję gdzie można coś takiego nabyć ?
A może ktoś wie czy pasuje do tego samochodu czujnik z jakiegoś innego ... pytam bo a nóż a widelec coś takiego będzie.
Jeszcze raz witam i pozdrawiam,
Bucephalus
jaculo - 28-06-2011, 17:29
Muszę cie pocieszyć że mam ten sam problem. Wymieniałem jesienią zwrotnice, i przyszła ale z uszkodzonym czujnikiem - nikt sie nie chce przyzać - kto zawinił... Ale pociesze cie - jeżdże bez czujnika (i absu) i wcale nie widze różnicy w jeździe - do tej, kiedy czujnik był. Jedyne co to świecąca kontrolka awarii absu, ale już sie do tego przyzwyczaiłem, i nie szukam już czujnika.... Jeżdzi się w terenie tak samo....
pzdr
Faraonix - 28-06-2011, 18:54
zima juz niekoniecznie bedzie tak samo
lukas 78 - 29-06-2011, 11:35
co do czujnika to on sam pada rzadko
przeważnie przełamuje się przewód łaczący z instalacją
da się to skutecznie naprawić , przynajmniej dawało mi się naprawić w innych autach
z resztą pisałem ci jak na innym forum
zbyszekm2 - 30-06-2011, 11:57
Pada za to często przy nie umiejętnej wymianie klocków hamulcowych lub tarcz hamulcowych. często jak mechanik uderza młotkiem aby poluzować tarcze lub zacisk to czujnik ulega uszkodzeniu.
|
|
|