To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] 2.5 v6 dwa galanty z allegro (Kobyłka i Radom)

Ciach - 04-07-2011, 02:02
Temat postu: [EAx 97-04] 2.5 v6 dwa galanty z allegro (Kobyłka i Radom)
Witam, poszukuje galanta 2,5 v6 avance i chciałbym prosić o opinie na temat tych dwóch ogłoszeń :) z tego co przeglądałem forum chyba nikt jeszcze nie zamieszczał tych dwóch egzemplarzy.

Pierwszy z Kobyłki (apropo tego galanta jedno pytanko - co to za podwójne światła w zderzaku? Czy były one montowane seryjnie?):
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19642711.html
Drugi z Radomia:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19594526.html

Z góry dzięki i pozdrawiam :)

fj_mike - 04-07-2011, 06:25

Zanim założysz temat, przeczytaj ogłoszenie
robertdg - 04-07-2011, 08:38

Ciach napisał/a:
Pierwszy z Kobyłki (apropo tego galanta jedno pytanko - co to za podwójne światła w zderzaku? Czy były one montowane seryjnie?):
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19642711.html
Kod:
Przepraszamy - ogłoszenie nie zostało znalezione.

Mogło zostać już usunięte lub podany numer ogłoszenia jest nieprawidłowy.

Ciach napisał/a:
Drugi z Radomia:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19594526.html
Fajny Avance, tylko czemu konsola środkowa bez wzorkowa - normalnie jaknby z wersji basic :?
ASR ten samochód napewno nie ma, co najwyżej TCL :P
Systemu nawigacji też raczej nie ma, no chyba, że sprzedający dorzuca jakiegoś TOMTOM'a
ESP to chyba nigdy nie miały te auta

Tak sie przyglądam no i widze ramiona wycieraczek, teraz się zastanawiam, co właściciel miał na myśli malując tylko te wystającą część - spray'a brakło :?: a może to plack i całe auto jest wyplakowane :P

No i też ważny fant - brak zaślepki w zderzaku

Tomek - 04-07-2011, 10:07

robertdg napisał/a:
Fajny Avance, tylko czemu konsola środkowa bez wzorkowa - normalnie jaknby z wersji basic :?

to jest ta trzecia prawda
a fakty: to jest Galant ze Szwajcu i z Radomia (jak mój), a tam taka konsola występowała, jak u mnie

[ Dodano: 04-07-2011, 10:09 ]
ps. to auto jest czarne, czy granatowe?

bo wyglada jak czarne, ale komora niebieska, co by wskazywało na granat

ps. 2. auto z Radomia - polecam sprawdzić nadkokla z tyłu, na 99% zamalowane i rdza wyjdzie po zimie

Anonymous - 04-07-2011, 12:03

pierwszy link już zginął w czeluściach internetu ;)

właśnie dlatego Ciach, mamy wzór którego należy się trzymać przy zakładaniu tematów w tym dziale.

co do drugiego to wygląda ok, do tego co napisał Robert i Tomek mogę jeszcze dodać że wycieraczki mają już pewnie zapieczone trzepienie bądź jedna jest źle przykręcona.
brak okleiny na panelu środkowym i sterowaniu szyb to nie wada, avance przyjeżdżały z fabryki bez, właściciel domawiał/wybierał sobie okleinę i kleili ją w salonie ma miejscu, w każdym bądź razie była to zawsze opcja, którą szwajcarzy jakoś rzadko wybierali.

auto jest granatowe jak w opisie. przebieg może i realny ale ja nie wiem skąd ten sprzedawca bierze te wszystkie auta z prawie takim samym przebiegiem...... :roll:

auto do ogarnięcia na żywo bo ze zdjęci wynika niewiele, pod maską poci się spod dekli - standard, no i widzę że właściciel czyta forum bo płyn w zbiorniczku wyrównawczym nalany od serca, wcześniejsze auta często miały susz.. :P ;)

robertdg napisał/a:

No i też ważny fant - brak zaślepki w zderzaku

ma zaślepkę tak śmiesznie światło pada że można nie zauważyć na pierwszy rzut oka, zdjęcia niestety zrobione celowo żeby auto błyszczało ale przy tym ciężko zauważyć jakieś wady.

Tomek - 04-07-2011, 12:16

Derpin napisał/a:

auto jest granatowe jak w opisie. przebieg może i realny ale ja nie wiem skąd ten sprzedawca bierze te wszystkie auta z prawie takim samym przebiegiem...... :roll:

mój jak wyszedł od tego sprzedawcy to miał koło 165 tys (8 lat wtedy), potwierdzone książką i w 2 ASO

sampler - 04-07-2011, 12:22

to auto jest ze szwajcarii a zatem jest system antyposlizgowy w standardzie, podgrzewane fotele. Konsola srodkowa akurat czarna ja mam grafitową. A takie przebiegi w szwajcarii to norma. Tam ciezko znalezc auto z przebiegiem ponad 200 tys.
ALEX-77 - 04-07-2011, 12:28

Mam nadzieję że ten srebrny z pierwszego linku nie poszedł do jakiegoś Mitsumaniaka bo to co było w tym opisie miało się ni jak do rzeczywistości :?
Tomek - 04-07-2011, 12:39

ALEX-77 napisał/a:
Mam nadzieję że ten srebrny z pierwszego linku nie poszedł do jakiegoś Mitsumaniaka bo to co było w tym opisie miało się ni jak do rzeczywistości :?

to ten Pan, który pracował w Mitsu, Mazdzie, bóg wie gdzie jeszcze
a on i jego żona jeżdżą Galantem, Coltem, Mazdami itp

ALEX-77 - 04-07-2011, 14:46

tomek84 napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:

to ten Pan, który pracował w Mitsu, Mazdzie, bóg wie gdzie jeszcze
a on i jego żona jeżdżą Galantem, Coltem, Mazdami itp

Dokładnie ten pan,ale pomijając już te bajeczki odnośnie tego opisu ,to jeszcze ten Galant co sprzedawał też nie zgadzał się z tym co było opisie ale to już chyba nieważne bo aukcji nie widzę.

robertdg - 04-07-2011, 17:50

Faktycznie, zaślepka zderzaka obecna, mój błąd ;-)
fj_mike - 04-07-2011, 22:24

Ciach, prosiłem o dostosowanie tematu.
Ten zamykam. Jak się zdecydujesz, pisz do moda z prośbą o otwarcie.