Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Stuki w lewym przednim zawieszeniu.
buran - 15-07-2011, 22:57 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Stuki w lewym przednim zawieszeniu. Witam wszystkich.
Na zakrętach w prawo słyszę regularne niezbyt głośne stukanie w lewym przednim zawieszeniu. Odgłosy są ciche i są słyszalne podczas jazdy na luzie - bez hamowania - przy szybkim braniu zakrętów.
Dodam, że kilka dni temu samochód miał wymienianą końcówkę drążka i osłonę przegubu po lewej stronie i to, że przeszedł przegląd - był na "trzęsiawce".
Co to może być - wybieram się na urlop i nie wiem czy to coś poważnego -dziękuję za pomoc.
[ Dodano: 16-07-2011, 08:21 ]
Dziś rano pojeździłem trochę, aby doprecyzować problem. stuka koło (szybciej jadę , szybciej stuka), bez względu. czy na luzie, czy na biegu, czy hamując. Mocniej skręcam-głośniejszy stukot.
Dziś zdejmę koło, obejrzę i ponownie założę - na tym się kończą moje możliwości diagnostyki.
Dziś sobota, więc większość warsztatów zamknięta - a przede mną podróż.
Hugo - 16-07-2011, 14:10
buran napisał/a: | stuka koło | To je dokręć.
buran - 16-07-2011, 20:09
Faktycznie dokręcenie pomogło. Ale wcześniej nowe tarcze i klocki.
Co prawda można byłoby jeszcze pojeździć, ale co się odwlecze... wolałem zrobić przed urlopem.
Przy okazji okazało się, że podczas wymiany końcówki drążka śruba drążka nie została zakontrowana - można było kręcić palcami - masakra.
Saqu - 16-07-2011, 21:31
ale byłaby jadka z tym drążkiem ;/
|
|
|