To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - lampka w suficie po stronie pasażera

temen - 13-08-2011, 21:49
Temat postu: lampka w suficie po stronie pasażera
Więc tak.
Rano okazało się, że akumulator odmówił posłuszeństwa.
(prawdopodobnie nie domknąłem drzwi i paliło się światło.. :oops: )

Próbowałem odpalić po kablach - efekt: migająca konsola, kierunkowskazy - musiałem "otwierać" z kluczyka (jakby jakiś stan głupawki/resetu się włączał po odzyskaniu trochę prądu).. Nie dało się. Kupiłem nowy - wymieniłem - chodzi super.

Ale - lampka po stronie pasażera, w pozycji środkowej - pali się, mimo, że wszystek drzwi są zamknięte. No i po stronie kierowcy lampka prawidłowo gaśnie sama.
Obecnie przełączyłem ją na off, ale nie lubie takich "rozwiązań".

Ma ktoś pomysł dlaczego się, hm, pali?

tomrom - 13-08-2011, 22:57

Może krańcówka padła.

Zdemontuj krańcówkę od strony pasażera i zamontuj na chwilę w jej miejsce którąś z pozostałych... jak lampka zacznie gasnąć to będziesz miał winowajcę.

Masz wersję z szyberdachem, czy bez?

temen - 13-08-2011, 23:01

tomrom napisał/a:
Może krańcówka padła.

Zdemontuj krańcówkę od strony pasażera i zamontuj na chwilę w jej miejsce którąś z pozostałych... jak lampka zacznie gasnąć to będziesz miał winowajcę.

Masz wersję z szyberdachem, czy bez?

krańcówkę...?

bez szyberdachu.

malina_drizzt - 13-08-2011, 23:18

Czujnik otwarcia drzwi.
Taki czarny pypek przykręcony jednym wkrętem do słupka.

tomrom - 13-08-2011, 23:19

Cytat:
krańcówkę...?

Ten pstryczek w budzie samochodu... jak zamykasz drzwi to naciska się guzik i przerywa obwód.

temen - 13-08-2011, 23:22

Okk, jutro zerknę na to, dzięki:)
Owczar - 13-08-2011, 23:57

Panowie, co Wy tutaj piszecie. Przeciez krancowka z prawe i z lewj zapala obie lampki z przodu. Winowajcą może być sama lampka. Jeśli lewa jej część gaśnie, to prawa też powinna. Gdyby krańcówka miała zwarcie to paliła by się także kontrolka otwarcia drzwi na zegarach.
temen - 14-08-2011, 13:35

Ale to co może być złego w lampce? przy żarówce pasażera jakiś elektroniczny pstryczek zwarcie wskutek którego cały czas pali?