To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer 2008 - pytanie

crash2k - 16-08-2011, 13:04
Temat postu: Lancer 2008 - pytanie
Witam,
mam pytanie, czy w lancerach 2008 w wersji intense montowali czujniki cofania? jest to jakiś dodatkowy moduł z wyświetlaczem ?

Jak to jest z wyposażeniem lancerów, mozna sobie je dowolnie dobierać np xsenony i naglosnienie rockford do invite ?

cabaniarz - 16-08-2011, 17:18

mam taką wersję i czujniki cofania są fabryczne. Niestety wyświetlacza powiązanego z czujnikami nie ma.
A propos wyposażenia, wejdź na stronkę mitsu i sprawdź listę wyposażenia dla każdej wersji zaczynając od invite kończąc na instyle. Wszystko jest czarno na białym :wink:

Trik - 16-08-2011, 17:23

Wyposażenie jest stosowne do wersji. Inne bajery nie będące w danej wersji i roczniku (invite) są tylko dodatkową "fanaberią" właściciela. Kwestia gdzie i za ile jest coś takiego do kupienia, bo w ASO to ceny przeko(s)miczne. Jeśli chodzi o wyposażenie wersji intens, to powinna sie pokrywać z tym co jest aktualnie. Niestety linki z postu o specyfikacji i cenach z 2007r są już nieaktywne. Pozostaje rozpoznanie po nr VIN w ASO.
krzychu - 16-08-2011, 17:31
Temat postu: Re: Lancer 2008 - pytanie
crash2k napisał/a:
mam pytanie, czy w lancerach 2008 w wersji intense montowali czujniki cofania?

Z tego co pamiętam to w SB - tak (do tego w srebrnym kolorze niezależnie o koloru nadwozia), w sedanie - nie.

crash2k napisał/a:
Jak to jest z wyposażeniem lancerów, mozna sobie je dowolnie dobierać np xsenony i naglosnienie rockford do invite ?

Możesz za pewne dogadać się z dealerem, ale nie będzie tanio (on po prostu to domontuje u siebie)

crash2k - 16-08-2011, 18:50

pytałem bo oglądałem jeden taki egzemplarz w komisie i mimo tego ze wersja była nawet wyżej niż intense bo miał skórę i xsenony to nie miał czujników cofania. Z tyłu widać było ze zderzak nie był do końca spasowany - odstawał z jednej strony na zaczepie...

W ogolę zaciekawiła mnie jedna rzecz, przyjrzałem się masce i miała około 10 mikro odprysków lakieru takie max 1mm średnicy od kamyków i KAŻDY odprysk był rudy... podobnie odpryski na błotniku przednim. Rdzą była pokryta także krawędź tylnych drzwi (po obu stronach) w miejscu jak na zdjęciu:

http://imageshack.us/phot...ilancer104.jpg/

Mitsubishi nie galwanizuje blach przed rdzą? te auta tak mają czy ten jest jakiś specjalny ? :)

Nie będę wspominał już ze auto miało tylko jeden przegląd - zerowy w książce serwisowej...

gzesiolek - 16-08-2011, 19:41

crash2k, niestety przebijesz sie do golej blachy via lakier i podklad to ruda chwyta prawie natychmiastowo...
wystarczy zostawic kilka tygodni bez zabezpieczenia...
ale dziwne ze odpryski na masce byly do golej blachy zwykle podklad zostaje...

crash2k - 16-08-2011, 23:13

gzesiolek napisał/a:
wystarczy zostawic kilka tygodni bez zabezpieczenia...
ale dziwne ze odpryski na masce byly do golej blachy zwykle podklad zostaje...

no podkład nie powinien odprysnąć razem z lakierem, nie mówiąc już o powłoce galwanicznej (ocynk czy inne cudo) wiec żeby zaczęło to rdzewieć to na prawdę trzeba by się postarać.
Mnie najbardziej ciekawią te drzwi bo zarówno od strony kierowcy jak pasażera na długości ok 5-10 cm miały rdzawy nalot na krawędzi

Trik - 17-08-2011, 16:55

crash2k napisał/a:
Mnie najbardziej ciekawią te drzwi bo zarówno od strony kierowcy jak pasażera na długości ok 5-10 cm miały rdzawy nalot na krawędzi

Założę się że to wina przeglądów powłoki lakierniczej. Jeśli jest to robione niedbale. to właśnie dolne krawędzie drzwi najczęściej nie posiadają w tym miejscu zaprawek. W sęsie oczy nie wiidzą serce nie boli. A właśnie te krawędzie dość mocno cierpią, są piaskowane.