To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Problem z mocą

realoffer - 27-08-2011, 09:47
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Problem z mocą
Witajcie

Mianowicie, auto jest słabe u dołu, przyśpieszenie do 2500-2800obr ciężko nazwać przyśpieszeniem, bardziej jest to mozolne wchodzenie na obroty. Jadąc autostradą auto bez problemu osiąga prędkości 160-180km/h ale tylko dlatego że obroty silnika są już wysokie.

robertdg - 28-08-2011, 11:51

realoffer napisał/a:
Może ktoś chociaż podpowie jak zdemontować EGR? Odkręciłem 3 śruby (10) ale wygląda na to że zawór jest przyklejony na jakiś silikon/klej, nie idzie go w żaden sposób ruszyć.
Zakup nowy EGR (420zł oryginał w sieci InterCars) znajdź szpeca co Ci go zdemontuje na aucie (straszna i mozolna praca) EGR się zapieka dlatego ciężko go zdemontować w dodatku zdarza się, że lubi się rozlecieć przy demontazu.

Możesz wypiąć wtyczke z EGR - nic nie powinno się stać.

realoffer - 28-08-2011, 20:20

robertdg napisał/a:
realoffer napisał/a:
Może ktoś chociaż podpowie jak zdemontować EGR? Odkręciłem 3 śruby (10) ale wygląda na to że zawór jest przyklejony na jakiś silikon/klej, nie idzie go w żaden sposób ruszyć.
Zakup nowy EGR (420zł oryginał w sieci InterCars) znajdź szpeca co Ci go zdemontuje na aucie (straszna i mozolna praca) EGR się zapieka dlatego ciężko go zdemontować w dodatku zdarza się, że lubi się rozlecieć przy demontazu.

Możesz wypiąć wtyczke z EGR - nic nie powinno się stać.

Wypiąłem wtyczkę od EGR, nic sie nie stało, tzn. nie zmieniła się charakterystyka pracy silnika, dalej nie ma mocy w dole. Sprawdziłem czujnik, przewody gumowe, gruchę...pracują w 100% ok.