To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Czyszczenie przepustnicy Cari po lifcie

hazi - 03-09-2011, 14:04
Temat postu: Czyszczenie przepustnicy Cari po lifcie
Mam zamiar wyczyścić przepustnice bo jednak mam trochę brudna.Na razie analizuje co i jak rozebrać po kolei na razie nie będę rozbierał bo nie mam uszczelki.Mam takie pytanko mam taką kostkę tutaj pokazuje od czegoś innego akurat ale taka sama jest wpięta w przepustnicę.Więc teraz pytanko jak wyjąć tą kostkę ? Wypiąć te drucik ? Spinka? Nie chce ciągnąc na chama bo jeszcze co uszkodzę w kostce. Proszę kliknąć na obrazek będzie widać czerwona strzałkę.

Już nie wytrzymałem i rzeczywiście trzeba było ten drucik ściągnąć. :D

Będę dalej umieszczał fotki wiem że w necie jest terytoliar ale tam była opisana cari przed liftem

[ Dodano: 03-09-2011, 15:30 ]
Dobra umieszczam następna fotkę tu widzę blokuje blacha metalowa do przepustnicy czyli co mam zdjąć ja cała ? aż ona idzie w ta strone gdzie jest pokazana ta kostka na powyższym zdjęciu

Darko - 03-09-2011, 16:36

ja tylko wykręciłem śruby z tej blachy żeby była luźna, bo i tak jej nie ściągniesz całkiem, tylko że ja uszczelkę założyłem tą samą, bo nie była zniszczona, a przepustnica też nie była zbytnio brudna, leciutki nagar :wink:
Hugo - 05-09-2011, 10:35

hazi napisał/a:
w necie jest terytoliar
Co jest?
hazi napisał/a:
tu widzę blokuje blacha metalowa do przepustnicy czyli co mam zdjąć ja cała ?
Całą przepustnicę musisz odkręcić, żeby zrobić to porządnie, tzn. odkrecić te 4 śruby naokoło na klucz 12 mm i tą okrągłą klapkę (przepustnicę powietrza) wymyć z obu stron, szczególnie miejsca jej styku z obudową.